Přehlídka 11 elegantních loftů

Loftové byty jsou v současné době velmi oblíbené a vyhledáváné. Možná by se dalo radovat z toho, že žijeme v postindustriální době a budovy, které nabízí přesně to, co pořádný loft potřebuje, jsou často opuštěné a přímo si tak říkají o zabydlení! Přestavte si zanedbané tovární komplexy jak postupně ožívají a mění se ve skupiny elegantních loftů. Tato místa mají neobyčejný potenciál stát se lukrativními čtvrtěmi.

 Pro milovníky vzdušných otevřených prostorů jsme připravili přehlídku několika současných hitů týkajících se jejich intérového designu. Inspirujte se a vyberte si svého oblíbence.

Z atmosféry tohoto bytu můžeme vyčíst, jak se na interiéru podepsalo stáří objektu. Tyto prvky byly ještě umocněny architekty, kterým učarovala estetika stáří. Smyslně celou scénu doplňují nábytkem v  jemných pastelových barvách.

Subtilní podesta slouží jako pracovna, svým vyvýšením nabízí soukromí, klid a zároveň i přehled.

Jemné schody působí jako dřevěná krajka, která se spouští a propojuje obě úrovně.

Tento interiér sází na čistotu a bělost. Vsazená trámová konstrukce nadnáší obývací prostor s černým krbem. Z tohoto místa máte rozhled po celém domě.

Převýšená společenská místnost je osvětlená vysokými okny, které roztínají a dramatizují výhled do přilehlé krajiny. 

Krásná dřevěná kuchyně je inspirována námořnickou estetikou. Vysoký prostor nad pracovní plochou ovládly zavěšené kuchyňské potřeby. Příjemným doplňkem jsou konzolové barové sedátka.

Obytné patro v tomto bytě bylo vyrobeno z ocelových stavebních prvků. Ocelové profily jsou dopněny trapézovým plechem, který slouží jako podhled. V horní části dispozice je umístěna klidová zóna.

Vyjděte doma jen pár schodů a ocitnete se v zimní zahradě, která komunikuje s exteriérem i interiérem bytu.

Dřevěná vestavba dodá interiéru typicky slovanskou domácí atmosféru. K rozdělení funkčních zón návrháři položili na dřevěnou podlahu čistě bílý koberec.

Prosklená hlavní stěna obývacího pokoje volně přechází v strukturovaný dřevěný podhled. Pod ním se nachází knihovny a ústřední společenský prostor bytu.

Vytvořte si loftový byt v podkroví! Krov dodá celému vnitřku monumentalitu. Tmavá podlaha s bílými stěnami jsou v perfektním kontrastu.

Působivý loft se zděnou vnitřní konstrukcí. Podobné prostory nemusí být využity pouze pro bydlení! Co vy na to?