Byt pro art-direktorku

Ondřej Bělica
18. Duben 2017

Typický dvoupokojový byt na pražské Letné byl proměnen v jeden celistvý obytný prostor. Jednotlivé zóny, které obsahují přípravu pokrmů, spaní a odpočinek jsou vzájemně odděleny pouze posuvným závěsem. Ten je ukotven v kruhové kolejnici na stropě. Tento prvek umožňuje variabilně propojoovat jednotlivé zóny do bloků.

 

Interiér je plný pastelových barev v kombinací s přírodním dřevem. Byt je tak určen kreativnímu člověku, který si každý den může svůj domov přizpůsobit svým momentálním požadavkům a nasávat tak rozmanité inspirace.

 

Není divu, že architekti ze studia Edit! navrhli tento koncept pro známou art-direktorku.

 

Nechte se inspirovat i vy!

Hlavní roli této koncepce hraje jemná textílie zavěšena na kruhové konstrukci v samotném těžisti bytu. Ta dokáže oddělovat nebo naopak propojovat jednotlivé části. Pevné příčky až příliš limitují provoz domácnosti. Tento nápad dodává obytnému prostoru živost a dokáže také reagovat na potřeby obyvatele.

Kuchyňská linka je navržena jako samostatné vložené funkční jádro, které souvisle navazuje na obvodovou stěnu. Dřevěnému kubusu je vložena bílá pracovní a ukládací jednotka, která je vkusně doplněna pastelovým hydroizolačním povlakem.

Obývacímu pokoji vévodí vysoká knihovna. Druhá strana funguje jako kuchyňská linka. Tento dominantní objekt tvoří jedinou pevnou bariéru bytu. 

Ložnici můžete velmi pohodlně uzavřít a užít si nerušeného spánku. Vybavení interiéru je velmi skromné. Architekti však zvolili pestrobarevný nátěr nábytků a doplňků. Celou scenérii pak doplňují kvalitní umělecká díla, která prostoru dodávají svěžest a poetiku.

Relaxační část bytu se nachází v prostoru arkýře. Ten zvětšuje obytnou plochu a nabízí téměř panoramatický výhled z oken i do celého bytu.

Minimální koupelna nabízí vysoký komfort! Skládá se z rozměrného zrcadla a atypického designového keramického umyvadla, které je umístěno na masivním dřevěném stolku.