Bratislavský loft

Ondřej Bělica
15. Červenec 2015

Interiér třípokojového bytu v centru Bratislavy by navržen s důrazem na stěžejní prvky charakterizující obytný loft - jednoduchost, přirozenost a prostor. Viditelné kovové prvky ve stropní konstrukci dodávají obydlí industriální charakter, zatímco použité přírodní materiály vytvářejí pohodlí. Byt je určen pro čtyř členou rodinu a nabízí denní zónu, kde se nachází otevřená hala, kuchyně, jídelna a obývací pokoj. Noční zónu pak tvoří  dvě ložnice s vlastními toaletami a společnou koupelnou.

 

Slovenští RULES architets zvládli tento projekt na výbornou. Přesvědčte se sami!

 

 

Díky prostorovým důvodům byla kuchyně navržena do tvaru písmene L. Tato koncepce otevírá centrální prostor pro jídelní stůl a podél obvodový stěn probíhá kuchyńská linka a úložné prostory. Kuchyňské dveře jsou v bílém matu a pracovní linka je vyrobena z MDF. Stěna za indukční deskou je opatřena keramickou mozaikou - jediným pestrobarevným artefaktem v domácnosti.

 

 

Industriální prvky společně s dřevěnými objekty utváří obytné srdce domova. Celý interiér byl  očištěn od všech přebytečných prvků. Svou ušlechtilou čistotou tak dává vzniknout unikátní atmosféře loftového bytů. Audiosystém je ukryt v kuchyňské lince a subwoofer je zabudován uvnitř sedací soupravy. Viditelná je pouze plasmová obrazovka, která je ocelové konstrukci připevněná pohyblivým ramenem. 

 

 

Kombinace černé a bílé funguje kdekoli! Prvky, které jsou v přímém kontaktu s návštěvníkem - podlaha a stěna oproti hlavnímu oknu - byly navrženy z teplého borovicového dřeva. Okolní stěny i nábytek jsou potaženy jasnou bělobou, v té čitelně vyniká černá kovová konstrukce.

 

 

Na televizi se můžete koukat odkudkoli - z kuchyně i obývacího pokoje. Tento atypický patent byl vyroben speciálně pro tento loft. Display se tak může pohybovat všemi směry a jeho kabeláž je důmyslně skrytá uvnitř nosného ramene.