7 tipů jak efektivně vyplnit prostor vašeho bytu od podlahy až ke stropu

Ondřej Bělica
23. Červen 2015

Prostorově skromné byty jsou velmi vyhledávané, avšak nedostatek místa často komplikuje uživatelům život.  Pokud ale zvolíte chytré řešení svého interiéru, můžete udělat z vašeho hnízdečka nadstandartní bydlení! Skvělým řešením je vertikální vestavba, která se stává funkční částí bytu a zbytek podlahové plochy se rázem uvolní.

 

Existuje mnoho variant, jak dosáhnout tohoto efektu. HOMEPIX Vám přináší několik principů jak z minima vytěžit maximum

Vestavěná jednotka poskytuje všechny provozní funkce bytu - koupelnu, taoaletu a kuchyni. Nad tímto celkem se rozprostírá velká ložnice. Díky této koncepci, dostává okolní společenská část neobvyklou prostorovou velkorysost.

Domácí vyvýšená pracovna poskytuje dostatek klidu k tvůrčí činnosti.

Pohyblivý dřevěný žebřík v kombinaci s kovovými madly propojuje pracovnu s obývacím pokojem. Vše je laděno ve stejném odstínu dřeva, doplňující světlé obvodové stěny.

Studentské bydlení si vystačí s málem. Pod platformou, sloužící ke spaní se nachází vestavěná šatní skřín a hned vedle malinká koupelna pro základní hygienické potřeby. Útulnou pracovnu si můžete udělat přímo v posteli. Vše je koncentrováno na jednom místě.

Atypicky řešená vestavěná jednotka nabízí dva vyvýšené prostory - jeden funguje jako příjemná čítárna, druhý jako ložnice. Ve spodní části se nachází malý pracovní stůl pro příležitostnou činnost. Odvažte se kombinovat odlišné materiály!

Rozměrný nepravidelný objekt, vyrobený z OSB desek dominuje celému obytnému prostoru. Jednotka obsahuje koupelnu, dětský pokoj i hlavní ložnici. Svou variabilitou a vkusným čalouněním struktura prostupuje také do ústředního prostoru bytu. Tato kompozice nabízí velkou míru soukromí i vzdušnost otevřeného obývacího pokoje propojeného s kuchyní a jídelnou.

Hlavním prvkem interiéru je lakovaný dřevěný tubus, který slouží jako šatní skříň. Zárověň také podepírá podestu - vyvýšenou ložnici, která zastřešuje prostor kuchně.

Jednoduchá kubická struktura odděluje vstup a společenskou zónu bytu. Klidová část je umístěna na dřevěné podestě, která se otevírá do okolního prostoru. Skvělým detailem je umístění úložných prostorů do stupňů schodiště.