Zbyněk Šuba

Bydlení a interiérový design Homepix kontribútor

Tento pojízdný domek na kolech Vás zevnitř velmi překvapí

Stavební společnost New Frontier Tiny Homes vyrábí pojízdné domky, které jsou nejen funkční, ale i designově perfektně provedené. Mobilní domky jsou obzvlášť populární v USA, odkud pochází i tento. Jsou využívány buď podobně jako karavan pro větší výlety, nebo v nich jejich majitelé dokonce alespoň několik měsíců v roce žijí. Velkou nevýhodou je však jejich vysoká cena. Stojí přes dva miliony korun českých. 

Vnější fasáda je pokrytá dřevěnými deskami, z nichž polovina je natřená na černo, což vytváří líbivý kontrast. Při obou stranách domku se nacházejí velké dveře. Jedny z nich jsou posuvné a celé ze skla, díky čemuž je v domě vždy dostatek světla. Na zem od nich vedou přenosné dřevěné schůdky. Druhé dveře jsou vysouvací, podobně jako garážové vrata. Z vnější strany navíc můžete po otevření "okenic" vytvořit malou terásku se stříškou, což je výborné rozšíření prostoru.

Domek je uzpůsoben pro ideálně dva nocležníky. Postel se nachází nad koupelnou a dojdete k ní po žebříku. Zajímavostí je, že uvnitř není podlaha v jedné rovině, tak jako to je ve všech jiných mobilních domech. Podlaha v kuchyni je totiž o půl metru výš a prostor pod ní slouží jako úložný prostor. Prostor mezi hlavními vstupy slouží hlavně jako jídelna a obývací pokoj.

Při vstupu dovnitř Vás překvapí, jak normálně interiér vypadá, vůbec si nepřipadáte jako v mobilním domku. Kuchyni nechybí ani lednice, trouba a digestoř. 

Celý interiér na Vás působí dojmem, že jste na chatě.

Hlavním záměrem architektů a designérů bylo použití přírodního materiálu a vytvoření dojmu, že venkovského domu.