Produkty: Poklice

Spousta lidí pořádně neví, proč se vlastně na hrncích a pánvích používají poklice, jaký je jejich význam a jestli je jejich používání přeci jen nezbytné. Pojďte se seznámit s několika nejpádnějšími důvody, proč je používání poklic při vaření výhodné:

Více

  • Ušetříte spoustu elektrické energie, spotřeba může být dokonce až třikrát či čtyřikrát menší
  • Poklice znemožní znečištění vaší pracovní linky nebo sporáku, jídlo nebude z pánve či hrnce neposedně vyskakovat ven
  • Poklice umožňují dušení zeleniny
  • Vaříte vodu? Dejte na hrnec poklici, voda se uvaří podstatně rychleji

Po jaké poklici se podívat? Co se týká materiálu, určitě vsaďte na skleněné poklice. Jejich obrovskou výhodou je, že můžete sledovat, co se pod poklicí odehrává a snáze poznat, jestli je vaření již hotové, či nikoliv. Dále trvejte na tom, aby poklice disponovala výpustným ventilem, který umožní odchod přebytečné páry a zabrání tím „poskakování“ poklice.