Základem úspěšného pečení je striktní dodržování množství jednotlivých surovin. Při pečení se tedy neobejdete bez praktických pomocníků, jako jsou odměrky, váhy a teploměry. Díky nim budou vaše buchty, moučníky a bábovky vždy chutné a povedené.
VíceOdměrky
Odměrky slouží k vyměření nejčastěji tekutých surovin, tedy mléka, vody nebo třeba oleje. Jejich použití je rychlé a snadné, výsledek se čte pomocí rysky.
VáhyVáhy jsou univerzální pomocníci, kteří naopak slouží k určování hmotnosti nejčastěji pevných surovin. Váhy jsou optimální pro vážení másla, mouky, cukru, tvarohu a zkrátka všeho ostatního, co potřebujete na pečení, a na co je klasická odměrka nedostačující.
TeploměryTeploměry slouží k přesnému určování teploty pečícího se moučníku. Dále pomocí něj můžete určovat teplotu jednotlivých surovin, poněvadž některé by se měli do směsi přidávat až tehdy, kdy dosáhnou jisté teploty. Teploměr vám to všechno dokonale pohlídá.