Interiér ordinace dětské lékařky

Adresa: Poliklinika Vysočany, Praha 9, Česká republika
Projekt a realizace: 2012
Užitná plocha: 52,5 m²

Zařízení ordinace a čekárny dětského doktora. Stavební úpravy, funkční řešení a celkové výtvarně architektonické řešení s důrazem na vzdušnost a světlost prostoru. Nábytek a zařízení vyrobené na míru, doplněné originálními hracími a výtvarnými prvky.

Do procesu zřizování nové ordinace jsme byli přizváni v okamžiku probíhající rekonstrukce celého křídla Polikliniky ve Vysočanech, do kterého se měla ordinace dětského doktora stěhovat. Navrhli jsme nerozdělovat ordinaci na dvě místnosti příčkou a místo umyvadel vybudovat přípravu pro kuchyň. Na podlahu jsme nechali položit světle béžovou pryžovou krytinu místo obvyklého skvrnitého PVC.
Ordinace je koncipována jako jeden spojitý prostor, nábytek a zařízení je podle funkcí rozmístěn po jejím obvodu. Nábytek ve světlých pastelových barvách jsme navrhli co nejjednodušší s maximálním úložným prostorem tak, aby v ordinaci a čekárně zůstal dostatek volného prostoru. Aby se malí pacienti cítili dobře, jsou v čekárně i ordinaci hrací koutky a po stěnách obrázky. Čekárna je vytapetovaná tapetou s rámečky určenými k pokreslení. Hrací objekt (vyřezávaná kaskáda s míčky) a obrázky v čekárně vytvořil sochař přímo pro konkrétní místo.

Výroba nábytku: Truhlářství Martin Šik
Autor obrázků a herního objektu: Michal Novotný 
Textil a tapety: Color Design, Inframe