Interiér Rodinného domu v Šárce

Adresa: Horní Šárka, Praha 6, Česká republika
Projekt a realizace: 2013

Rekonstrukce interiéru rodinného domu z devadesátých let. Dispoziční úpravy, vybavení interiéru na míru vyrobeným nábytkem, textilem a doplňky. Řešení osvětlení, audio a video systémů.

Výroba nábytku: ATYP Interier Praha
Dodavatel stavebních úprav: Aedes, s.r.o.

Jedná se o rekonstrukci části interiéru v rodinném domě, který byl dokončen někdy na přelomu tisíciletí a odpovídala tomu dispozice i estetika. Naštěstí je dům na výjimečném místě a v podstatě fungoval dobře, i když bychom si to samozřejmě dokázali představit jinak, lépe.
Byli jsme požádáni o pomoc s optimalizací stávajícího a klient si ani nepřál velké stavební zásahy. Dnešní majitelé v domě bydlí už několik let a za tu dobu si odzkoušeli jeho obývání, takže už na prvním setkání nám ukázali a vyjmenovali několik míst a bodů, se kterými nejsou spokojeni. K těm jsme nějaké přidali a postupně na ně hledali odpovědi. 
Zadání bylo zařídit a zabydlet část domu do které vstupuje návštěva, společenskou zónu.
Počínaje vstupem, který je u domu velmi důležitý, pokojem pro hosta, kuchyní s jídelnou a konče hlavním obývacím pokojem. Důležité bylo kudy se skutečně chodí, které dveře jsou nadbytečné, kde naopak chybí. Kde studí podlaha, kam se chcete dívat při vaření, kam z křesla, kde se bude poslouchat hudba, kde se sejde rodina na Vánoce, atd. 
Mimoto jsme nově vyřešili osvětlení a určená místa v domě propojili audio/video systémem.