Pestrobarevné obýváky? Inspirujte se

Homepix
20. Listopad 2014

Důkazem toho, že barvy jsou v životě velmi důležité je výběr 10 barevných obýváků. Podívejme se společně jak se šikovně dají spojit různé barvy. Ať se líbí.

Každý z nás má určitě svou oblíbenou barvu. Někdo zvolí zelenou, někdo zase bílou ve spojení se žlutou nebo prostě červenou.

Při výběru barev se snažíme hlavně doladit všechny detaily tak, aby to vypadalo co nejlépe. Důležitým faktorem je určitě podlaha. Pokud v místnosti máme nebo plánujeme položit dřevěnou podlahu, tak je samozřejmé, že podle odstínu budeme vybírat barvy stěn.

No ale aby nebyla podlaha zcela holá, máme k dispozici také různé koberce. Koberce jsou zajímavé tím, že dokážou dotvořit prostor tak, aby všechny doplňky ladily.

Kromě koberce se mnoho obývacích pokojů, pyšní vlastní knihovnou. Někdo si řekne, že knihy mají jen informativní a kulturní funkci. Knihy jsou součástí místnosti a svou barevností také přidávají místnosti na hodnotě.

V menších bytech, je obývací pokoj spojen s malým pracovním koutkem, kde se řeší pracovní záležitosti. Na fotografii výše vidíme zelenou pohovku, která přináší obýváku potřebný klid.

Aby se nezapomnělo na rodinný odpočinek, tak vzpomenu samozřejmě gauč. Kolik lidí tolik chutí ale stále je dobré se inspirovat. Bílý, černý nebo barevný gauč je jedním z nejdůležitějších doplňků Vaší obýváku, nenechte si jeho výběr na poslední chvíli.

V dnešní době se i osvětlení dá řešit různými způsoby, jednak stropový světly, bodovými světly, externími lampami nebo přírodním venkovním světlem.

Světlo nám může zajistit i plamen z krbu, který je pěkným doplňkem elegantní obýváku.

Aby barvy dokonale dotvářely prostor je důležité mít vytvořenou určitou představu. Doufáme, že tyto fotografie Vás inspirují a Vaše domovy změní k nepoznání.

Čtěte také
Komentáře
Ida Černá
Barvy mě strašně fascinují, chválím výběr a těším se na další podobný článek.