Transformace litoměřického nádraží v multifunkční objekt. Autoři: Monika a Michael White

Cílem rekonstrukce bylo zachovat dobový charakter prostor, očistit je o architektonické vlivy z druhé poloviny 20. století a vytvořit eklektický interiér industriálního rázu.

V průběhu stavby se nalezly původní litinové sloupy, které podpíraly střechu nástupiště, což vedlo k nápadu vytvořit terasu v podobě původního perónu. Uvnitř kavárny byla obnovena původní dřevěná šikmá střecha. Vyzděné příčky byly otevřeny a část kavárny byla přepažena skleněnou stěnou v dřevěném rámu inspirovanou historickými nádražími. Stejně tak bar je dřevěný, navozující atmosféru přelomu století.

Plastové podlahové krytiny byly nahrazeny dubovými parketami a cementovými dlaždicemi s ornamenty. Na zdech chodby jsou sokly s bordůrami v dobovém duchu. Industriální lampy z Le Patio jsou od německé firmy, která již od roku 1912 vyrábí repliky historických nádražních osvětlení.

Vybavení interiéru je eklektické – na zakázku vyráběné stoly ze starých kolejnic z 19. století, křesla TON smíchaná s koloniálním sezením v loungové části. Historickou atmosféru industriálního objektu dokreslují fotky starých českých nádraží a industriální kovová zrcadla na stěnách.

Z terasy kavárny je krásný výhled na Litoměřice, celek pak doplňuje parní lokomotiva z roku 1897 taktéž zakoupená nadšenými majiteli.