Nadčasový pražský apartmán

Natálie Vopařilová
16. Březen 2016

Nevšedně prostorné bydlení v Praze v sobě skýtá elegantní a luxusní interiér, který dozajista nadchne každého milovníka současného, ba nadčasového designu. Neskromná realizace ve velkých prostorách v konzervativním barevném provedení překvapí svou zřetelností. Každý kus plně funkčního nábytku v interiéru se tu předvádí jako umělecké dílo v galerii. Každý kus něčím vyniká a společně s dalším nábytkem dělá z každého pokoje jedinečnou mozaiku plnou tvarů, která se mimo jiné pokoj od pokoje liší různým poměrem použitých barev, které jsou jedním ze jednotících prvků celého apartmánu. Interiér posléze krášlí nápadité doplňky a svítidla.

 

Realizaci má ve svém portfoliu zařazeno studio cakov + partners.

 

Hlavní dvojicí barev, jejíž kombinace dominuje celému interiéru, je černá a bílá. Dvě základní a zcela protikladné barvy umožňují tvůrci jednoduše manipulovat s náladou daného prostoru v závislosti na převaze jedné barvy, jejich vzájemného vztahu a způsobu, jakým se jedna do druhé promítá. Situaci pak v některých případech doplňuje výrazná a nekompromisní červená barva. Začnou část podílu na výsledném efektu apartmá má také hojně použitý obklad ze světlého dřeva, posléze i stěrka (nejen) na vnitřní straně obvodové zdi.

 

Celý prostor má opravdu nezvyklou kompozici. Rozdělen je do několika volně navazujících úseků oddělených tlustými stěnami. Díky těmto vlastnostem působí kompaktně a provázaně a i přes tloušťku stěn velmi odlehčeně.  Se zajímavým dělením prostoru se setkáváme v případě ložnice a koupelny, kdy je koupelna pouze zasklená a od ložnice opticky oddělená vysokými policemi pro knihy a dekorace.

 

Dojmu ze vzdušného interiéru napomáhá i fakt, že celá jedna boční zeď domu prakticky pojednána pouze velkými okny, čímž se do prostoru dostane opravdu hodně denního světla, které má na výsledek celého designu zásadní vliv. Vzhledem tomu, že je bydlení tak prostorné, nabízí se dostatek místa i pro relativně nadstandardní záležitosti. Příkladem může být opravdu prostorná pohovka černé barvy v obývacím pokoji, množství úložných prostor v kuchyni nebo efektní široká chodba.