Pokoj 204 - Dům dveří

Tomáš Čech
21. Únor 2016

Pokoj 204 je druhým, na kterém s hotelem spolupracoval tvůrce Sigurd Larsen. A nejedná se o méně překvapivé řešení. Zdánlivě malý prostor toho totiž ukrývá mnoho dalšího.


Autor: Sigurd Larsen

Realizace: 2016

Plocha:  50 m2

Místo: Michelberger Hotel I Berlín I Německo


I zde je hotelový pokoj plný překvapení, i zde pracuje s kontrastem pocitů. Stejně jako místnost 304 o patro výše. Po vstupu vidíte jen malý kousek celého prostoru a můžete být dokonce zklamáni, že máte opravdu malou místnost k přespání. Po chvíli ale objevíte, že se zde skrývají dva boxy, které stojí na celou šířku a výšku místnosti a obsahují mnoho příjemného.

 

„V Berlíně je asi 50 000 hotelových pokojů. Neuvěřitelná nabídka. A vašim úkolem je zajistit, aby si návštěvníci co nejvíce vybírali právě ty vaše. Těžký úkol. Můžete použít mnoho různých způsobů, jak klienty přitáhnout, jak je oslovit, jak je přesvědčit. A jedním z nich je architektura. Když vytvoříte prostředí, které je kvalitní a unikátní zároveň, když se tímto odlišíte od konkurence, získáte neuvěřitelnou výhodu.“

Na první pohled vypadá pokoj velmi malý. Ovšem mnoho nezbytností zde chybí. Kde je postel? A kde je koupelna?

Až když nahlédnete do „útrob“ zdi, zjistíte, že jsou zde i další prostory. A to navíc velmi rozsáhlé. Dokonce se zde skrývají i schody...

Dva vložené bloky jsou odděleny malou chodbou, která zajišťuje komunikaci mezi jednotlivými funkcemi. Otevírá se do ní opravdu mnoho dveří a oken, každé s jiným specifickým významem.

Díky bohaté perforaci, se nabízejí zajímavé průhledy skrz. Ze sauny tak třeba můžete vidět až do vstupního prostoru.

Do pokoje, stejně jako do místnosti 304, o které jsme psali včera, byly vložený nové netradiční konstrukce. Jsou to dva bloky oddělené chodbou, které zabírají celou polovinu plochy. Skrývá se v nich vše potřebné pro příjemný pobyt a ještě něco navíc. V první části je koupelna a kuchyň, které odděluje průchod a schody ke spaní na patře. V zadním bloku je pak další prostor k nocování, sauna a toaleta.