Pokoj 304 - Zahradní domek

Tomáš Čech
9. Srpen 2018

Když vstoupíte do pokoje s obyčejným číslem 304, zažijete neuvěřitelný pocit překvapení. Objevíte uvnitř malý domek. A to byste vůbec nečekali, že? Dal ho sem architekt a designér Sigurd Larsen.


Autor: Sigurd Larsen

Realizace: 2015

Plocha:  50 m2

Místo: Michelberger Hotel I Berlín I Německo


Hotelové pokoje často následují jakýsi univerzální styl, který nikoho neurazí, ale ani nenadchne. Je to logické. Nemůžete tušit, kdo přijede. Nemůžete odhadnout jeho preference a hlavně vše, se co pár dní znovu opakuje, ale zároveň mění. Hotel Michelberger ale se Sigurdem Larsenem vytvořili něco velmi neobvyklého. Doprostřed pokoje umístili malý domek. Dovnitř vložili několik funkcí, jako například spaní nebo toaletu, a kolem něj rozmístili další potřebné vybavení. Vzniklo místo, na které nikdy nezapomenete!

 

„Je jednoduché hned na první pohled vše vybalit a ukázat karty. Mohou být horší nebo lepší, mohou protivníka více či méně ohromit. Když ovšem své možností/nápady odhalujete postupně, po dávkách a svého protihráče/návštěvníka překvapujete neustále něčím novým, je to důkaz rafinovanosti a promyšleného plánu. A to vždy přesvědčí o kvalitě, to vždy zaručí unikátní zážitek.“

Po vstupu do pokoje vás překvapí hladká, ostře řezaná kostka. Snad jen matně tušíte, že se něco musí skrývat i uvnitř. Ale co? Je to záhada!

Když postupně otevřete dveře a okna, která povrch objemu prolamují, objevíte úplně jiný svět. Čistě bílý a interiér pokoje doplňuje teplý dřevěný obklad na vnitřních stěnách kostky.

Vnitřní prostor překvapí svými rozměry a zařízením. Skrývá toho překvapivě mnoho. Můžete zavřít dveře, uzavřít se do něj, anebo je můžete nechat pootevřené a připadat si jako v jeskyni, kousek od vstupu.

Rozličné výškové úrovně, rozličné materiály a rozličné požadavky na jednotlivé povrchy. Přesto detail nepůsobí špatně a neruší čistý interiér.

Zdá se to až neuvěřitelné, ale ve vložené kostce se skrývají dokonce dvě patra. Dole je postel, toaleta a sauna. Po straně se nachází malá kuchyně. Když vystoupíte po schodech nahoru, objevíte ještě jednu extra postel a relaxační prostor. Navíc odsud můžete sledovat okolí „domku“, tedy stůl, pohovku a vanu se sprchou.