Domácí pracovna v klasickém stylu

Natálie Vopařilová
9. Červen 2018

Masivní nábytek, staré mapy, interiér v béžových a hnědých odstínech a pohodlné posezení. To zní jako lákadlo nejen pro milovníky klasického stylu, ale pro kohokoliv, kdo rád trochu historie, nebo třeba jen trochu pohodlí a příjemné atmosféry. A co je ještě lepší? V tomto prostoru pracovat! Uklidňující a sympatická atmosféra zajistí, abyste již vícekrát neupadli do hlubokého stresu - naopak! I při práci si dopřejete pohodu a relax!

 

Realizace je prací Andrey Hylmarové. Cílem realizace bylo vytvořit méně formální pracovnu pro dva majitele firmy, která zároveň bude sloužit jako místo pro pracovní pohovory nebo obchodní jednání. Charakter pracovny vychází z jediného kusu nábytku, který byl před realizací v místnosti začleněn - tedy z designu masivního stolu z palisandru.

 

Interiér pokoje je laděný zejména do světlých tónů, přičemž v něm výrazně vystupují relativně tmavé kusy nábytku. Výsledná barevnost umocňuje vzdušnost pokoje, zároveň mu však dává jakousi ráznost. Díky velkým oknům je v pracovně dostatek denního osvětlení. Okna lze zahalit smetanově bílými závěsy dlouhými až na zem. Po setmění k osvětlení poslouží nijak nerušivá, nadčasová svítidla. Dominantou pokoje je zejména historická mapa na téměř celé jedné stěně pokoje, v neposlední řadě také podélné zrcadlo nad komodou, které odráží značnou část interiéru a denního světla.

 

Prostorná místnost disponuje dvěma velkými pracovními stoly z masivního dřeva s výraznou přírodní kresbou. Plocha desky stolu je dostatečně velká, tak, že se na ni pohodlně vejde veškerá práce. Stůl navíc potěší i množstvím šuplíků, ve kterých lze svou práci přehledně organizovat. Ke každému stolu je pak přidružena samostatná pohodlná židle. Střed místnosti náleží vzorovanému koberečku v odpovídajícím charakteru. Při stěně našel své místo masivní stůl se šesti židlemi oblečenými do bílého kabátku. Tato část pokoje skvěle poslouží k pracovním schůzkám a obchodním jednáním.

 

Celkové rozvržení nábytku a kompozice místnosti je velmi vyvážená a harmonická. Interiér je vyladěný i do těch nejnepatrnějších detailů, což lze názorně zpozorovat u dekorací na komodě, nebo například v případě odpadkových košů u pracovních stolů.