Ráj odpočinku z masivu

Anna Dlouha
19. Prosinec 2015

Vánoce se blíží a s nimi i dívání se na pohádky, zpívání koled, zapalování františků a svíček na adventním věnci. Vánoce jsou svátky klidu a míru, které by člověk neměl trávit sám. Vánoční atmosféru si nejvíce užijete se svou rodinou či blízkými. Obývací pokoj je pro shromáždění nejideálnější místností v bytě či domě. My si nyní představíme jeden obývací pokoj, který Vám svým zjevem může připadat trochu drsný. Majitelům domu má však co nabídnout a coby místnost pro, nejen, sledování pohádek a uždibování vánočního cukroví bude jistě sloužit velmi dobře.


Do rozlehlého obývacího pokoje se vstupuje přímo z haly. Celý pokoj je laděn do tmavších teplých barev, které navozují pocit pohodlí, pohody a přímo vybízejí k odpočinku. Místnost by se dala rozdělit do několika zón: hlavní část – od názvu si můžeme odvodit, že se jedná o nejdůležitější část obýváku. Našli bychom zde pohodlné sedačky a křesílka. Herní část – tato část je důkazem, že byl obývací pokoj navržen tak, aby skutečně splňoval funkci shromažďovacího pokoje a to i v případě, že nepůjde elektrický proud a tím pádem i televize. V této části bychom našli kulatý stolek s koženými křesly, kde spolu rodina tráví čas hraním stolních her.

 

V případě, že na programu dne není žádná hra, můžeme se přesunout do čtecího koutku. Ten se nachází přímo pod oknem ve vedlejším rohu místnosti a je vybaven pohodlným ušákem a taburetem pro vytvoření absolutní siesty. Co by to ale bylo za čtecí koutek bez knih? Dostatek čtení nabízí nedaleko umístěná knihovna, která přítomného může potěšit některou ze svých knih.

obývacím pokoj se kladl důraz i na detaily a originální kousky. Prostorný konferenční stůl, který byl vyroben ze zbylého materiálu a namořen, zaujme již na první pohled.

 

Stolů každý viděl mnoho – dřevěných, plastových, čtvercových, obdélníkových, ale co takhle stůl na kolečkách? Paní architekta Jitka Kolářová stůl opatřila kovovými otočnými kolečky, aby se s ním dalo jednoduše pohybovat.

 

Ukázkou toho, že ne všechny kusy nábytku musí stát horentní sumy, jsou stolky v obýváku, jež byly vyrobeny z obyčejné kulatiny, nalakovány a navrchu opatřeny kusem černého skla – a krásný stůl za minimální náklady je na světě.

Prosté, vkusné a osobité doplňky, které oživí nejeden interiér, vzejdou vždy z jednoduchého nápadu a vyjdou na pár korun. Navíc tak vznikne opravdový originál, který nikde jinde neuvidíte,“ komentuje Jitka Kolaříková.

 

Kovové točité schodiště do patra se nachází taktéž v obýváku. Kromě toho, že schodiště plní svou praktickou funkci, dokresluje atmosféru pokoje.