Stylový nábytek, který není pro každého

Zuzana Kysučanová
21. Červen 2017

Netradiční myšlenka, jak si vytvořit originální nábytek, který ocení především muži, ale i některé ženy. Hodí se do dílny s automobilovým zaměřením, do designového baru nebo i domů jako neotřelá dekorace. S tímto senzačním nápadem přišel jeden pán z JM Motoration, kterého to naprosto pohltilo a snaží se vyrábět zajímavé kousky dál.

Konferenční stolek vyrobený z vačkových hřídelí s lakovanou úpravou zaujme nejen automobilové nadšence, ale i strojaře tělem i duší. Skleněná kulatá deska pěkně navazuje na ostatní kulaté prvky stolku. Zároveň také dovoluje průhled na veškeré komponenty. Nejlépe by se vyjímal vedle černé kožené sedačky s bílými kulatými polštáři.

Konferenční stolek, který původně sloužil jako kliková hřídel. Zde je vidět v modrém laku, ale barevnost je zcela na vás. Vždy je ale působivé, když alespoň drobný detail sjednotíte s odstínem stolku. Moc pěkné zakoutí by tvořil vedle křesla, kde rádi trávíte čas čtením. „Nohu“ stolku by šlo osadit pár knihami, svou oblíbenou knihu tak budete mít vždy po ruce. Uschovat si zde ale můžete i třeba podtácky pod nápoje nebo jiné poklady.

Malý i přesto účinný jídelní stůl. Hodí se zejména do bytů, kde není příliš prostorových možností (1+KK, 1+1 apod.). Stojná noha vyrobená z hřídelí z předovky je ukončena bílým ozubeným kolečkem, ostatní části jsou černé. Vzniká pak kontrast, který ze stolu udělá ještě větší parádu a podtrhne jeho původ. Kombinovat se dá s bílými židlemi nebo černými. Posuďte sami, co vás více nadchne.

Máte rádi netradiční barové sezení? Zde je trefa do černého. Židličky jsou z klikové hřídele a stolek je z pružiny, vačkové hřídele a brzdového kotouče. Výška stolu a židlí není tak vysoká, proto se s nimi může více pracovat. Můžete si je dát i na menší balkón, kde si vychutnáte ranní kávu s vycházejícím sluníčkem, jako neformální posezení v pracovně nebo jako doplňující stolek s židlemi do obývacího pokoje pro větší návštěvu.

Dva bezkonkurenční konferenční stolky pro opravdové „závoďáky“. Podstavu tvoří čtyřválcový motor (výše na obrázcích) a šestiválcový motor tvaru V (pod textem). Největší úspěch sklidí v automobilové dílně v nebo v kanceláři ve firmě s tímto zaměřením. Každého kupujícího či i pouze návštěvníka tento kousek nábytku zaujme na první pohled a napomůže vám uzavřít úspěšný kontrakt.

Uděláte radost svému milovíkovi spálených gum, mazlavého oleje a množství součástek?