Ložnice s esencí přírody

Laura Kučerová
27. Červenec 2015

Když večer uléháme znavení po náročném dni do postele, netoužíme po ničem jiném, než brzy usnout a ráno se probudit plni nové, čerstvé energie. Proto je velice důležité, aby naše „relaxační“ místnost poskytovala dostatečný komfort. A navíc, aby byla pro nás tím nejpřirozenějším místem, kde je nám prostě dobře.

 

Někteří si nejlépe dobíjí své baterky, když jsou v souznění s okolní přírodou. Obyčejné procházky lesem či parkem, posedávání ve stínu koruny stromu nebo jen zahradničení na chatě. Jakýkoliv kontakt se zelení je naplňující.

 

…Co si ale takhle přinést i kousek přírody k vám? Nemusíte se ale omezovat pouze na postel z masivu a zemitou barevnou kombinaci. Ukažme si pár tipů, jak decentně oživit i tu nejfádnější místnost.

 

Něžná stylizace kvetoucích dřevin na jaře. Bílá a modrá se navíc opakuje i na textiliích, které vynikají z tmavě šedého rámu postele.

Přenést siluetu hor přímo k vašim hlavám? Díky parketám je to možné. Na stěně tak vznikl zajímavý obrazec, který vnáší tvrdou surovost a nepoddajnost. Přesně tak totiž působí dominantní a nepoddajná horská pohoří.

Jinou volbou je kamenný obklad. S ním je ale potřeba pracovat střídmě. Menší prostory by mohl ještě více opticky zúžit.

Nechte si snít třeba o… safari v Africe. Pro některé je to vytoužený sen, cestovat mezi nespoutanými savanami a poznat kulturu místních domorodců.

K projasnění interiéru se hodí univerzální hráškově zelená. Její pastelové odstíny pak nijak nenarušují malbu na zdi, ale dotváří pouze sehraný, svěží celek.

Pro vyznavače romantické atmosféry jsou pak alternativou květy orchidejí či japonských třešní, laděné do fialových tónů.

I zdánlivě prostá dekorace jako vrbové větve dokáží vnést i trochu luxusu, pokud jsou oživeny stříbrným lakem.

Kamínky z cest ve skleněné nádobě nebudou nijak zvlášť drahým doplňkem. Přesto vnesou neskonalé kouzlo a navíc si vzpomenete na příjemné chvíle z dovolené.