Velká bílá zeď. Co s ní?

Luci Bečková
12. Květen 2015

        Bílá je barvou univerzální a uplatnění se pro ni najde v každém pokoji. Někdy je ale potřeba navodit romantickou atmosféru a pokoj zútulnit či jej naopak rozzářit a zaplavit jeho návštěvníky vlnou energie. Necháme ji tedy protektokrát v pozadí a dáme prostor jiným prvkům. Velké bílé stěny přímo touží po změně. Následujících pár tipů Vám pomůže dosáhnout kýžených výsledků.


         Začneme zlehka. Bílou zeď prostě a jednoduše přetřeme na barvu jinou. Ze startu nám budou určitě dobře sloužit jemnější tóny, později můžeme přejít na odstíny sytější a časem se přenést až k volbám poněkud extravagantějším.

 

        Pokud nám jednobarevná stěna připadá fádní, můžeme její jednolitost rozbít originálním kusem nábytku, popřípadě pro ni zvolit vhodné osvětlení. 

 

 

        Od prostého vymalování se přesuneme k něčemu trochu složitějšímu. Popusťte uzdu své fantazii a vrhněte se na něco odvážnějšího. Nechte se inspirovat například dekorativní malbou od rodinné firmy STAON.

 

 

        Nemáte v sobě uměleckého ducha a kreativní malby nejsou Vaším šálkem kávy? Porozhlédněte se po malířských šablonách, které jsou jedinečným a originálním způsobem dekorování interiérových ploch. Jejich výhody? Existuje přes 10 000 obrázků (popř. si můžete nechat zhotovit návrh vlastní), lze je použít několikrát a jejich aplikaci zvládne opravdu každý.

 

 

        Myslíte, že tapety již dávno vyšly z módy? Právě naopak! Existuje nepřeberné množství barev a vzorů, tapety s vystouplou texturou, tapety "na více použití",... Pokryjte s ní celou stěnu nebo vyřízněte pouze určité sekce.

 

 

        Místo tapety lze stěnu také obohatit o velkou obraz či mapu. Máte kamarády po celém světě, jste zcestovalí nebo Vás alespoň zajímá, co se děje ve světě? Proč tedy neumístit na stěnu vícero hodin ukazujících denní dobu v jednotlivých částech světa? A pokud nemáte rádi tikot hodinových ručiček, získat tapetu s tímto designem také není problém.

 

 

        Z "pouhého" vymalování, přes tapety, se posouváme ke změnám většího rázu. Dřevěné obložení navozující chalupářskou atmosféru určitě nepatří pouze do podkroví. Vůně dřeva  se může linout také vaší koupelnou či kuchyní. 

 

        I přesto, že kámen přirozeně způsobuje chlad, není potřeba jeho užití omezovat pouze na exterirér. Budete překvapeni, jak harmonicky může vypadat nejen vedle Vašich krbových kamen.

 

 

        Další změnou mohou být podsvětlené panely umístěné například za Vaší postelí. Jsou nejen stylové, ale také praktické.

 

 

        Rostliny v interiéru jsou nejen krásné, ale také potřebné. Dodávají prostoru život a pročištují ovzduší. Na závěr tedy přináším perličku z ateliéru Hiconcept. Ing. arch. Jaroslav Mareš se specializuje na návrhy domů a interiérů, kde je zeleň nedílnou součástí stavby.  Na zeď instaloval speciální závěsný systém, který umožňuje život břečťanu. Plazí se po stěně stejně, jako by tomu bylo na venkovní fasádě.

  

 

        Stará znělka českého telefonního operátora Paegas "Nevaž se, odvaž se!" platí i při zařizování Vašeho domova. Které zpestření si pro Vaši bílou stěnu vyberete Vy?