Koupelnové vybavení - zdánlivě prostá záležitost

Luci Bečková
3. Květen 2015

         Koupelnový nábytek výrazně překročil hranice účelnosti. Často je nabízen v ucelených sériích, které dovolují výběr z řady více prvků podle požadavků zákazníků. 


 

        Přední český výrobce koupelnového nábytku LeBon používá na čelní plochy skříněk stabilní biodesku – tři vrstvy masivního dřeva lepené do kříže. Dokonalou koupelnu netvoří jen obklady, dlažby či baterie, ale také stylový nábytek, při jehož výběru se soustřeďte jak na design, tak na kvalitní provedení.

 

 

        Neméně důležitý je také celkový interiér koupelny, který lze ozvlášnit například netradiční tapetou umístěnou přímo na zdi za umyvadlem. Nádech luxusu můžeme dodat použitím zlaté barvy - ať už na rámu zrcadla, malé sošce či extravagantním lustru.

 

 

        Zeď s nápaditým vzorem v jemných pastelových barvách, velké kulaté zrcadlo, jednoduchý, avšak velice poutavý nábytek. To jsou znaky, kterými vyniká půvabné provedení této minimalistické koupelny od Reného a Kláry Novákových.

 

 

        Dnes již existuje nepřeberné množství tvarů umyvadel od střízlivě jednoduchých až po asymetricky řešená. Kulatá, hranatá, oválná, obdélníková, ve tvaru slzy, lichoběžníku... Některá působí subtilně, jiná jsou naopak robustní. Liší se i stylem – na své si přijdou jak milovníci klasiky, tak strohých moderních forem i neobvyklého koloniálního stylu.

 

        Podívejte se na následující, poněkud extrémní realizace. Obě mají na svědomí profesionálové firmy OOOOX .

 

        Po vysokém válcovitém umyvadle v černočerném interiéru a provizorně působící koupelně přichází na řadu moderní design navrhnutý dvěma skvělýma bytovýma architektkama z firmy JD Home Design.

 

        Už pouhý výběr černých dlaždic vnáší do této koupelny neobvyklou atmosféru. Za zmínku také stojí velice vhodně zvolené vestavěné osvětlení, které nám v tomto prostoru dodá pocit tepla.

 

 

        Následující koupelna patří k jedné z prací brněnského studio nová. bára. V roce 2014 se k zakladatelce Ing. BcA. Barboře Novákové Barathové přidala také architektka Ing. arch. Jana Halamíčková a společně navrhující interiéry s kreativním přístupem dle stylu klienta. Posuďte sami, nakolik tato osobitá realizace koresponduje s Vašimi preferencemi.

 

 

         Dominantou koupelny z portfolia paní Ivany Dombkové se stává stejná dlaždice rozprostírající se nejen na podlaze, ale také na zdech. V jednoduchosti je síla. Zvolíme proto skromné doplňky a máme vyhráno.

 

 

        Rozmanitosti tvarů umyvadel se meze nekladou. Proč tedy nesáhnout po těchto originálních kouscích, vyrobených zručnými brněnskými řemeslníky firmy LeBon?

 

 

        "Vytvoříme koupelnu Vašich snů" aneb motto firmy iL Bagno se výrazně projevuje i v této realizaci. Moderní podlaha v kontrastu s netradičním toaletním stolkem dodává prostoru bohémský nádech. Povšimněte si také odrazu v zrcadle. Získáte tak ucelenější představu o celkové atmosféře této snové koupelny. 

 

 

        Koupelna má být plnohodným obytným prostorem... funkčním a krásným. Už dávno neslouží pouze jako místnost k provedení nejnutnější hygieny.