Rozsáhlá rekonstrukce přeměnila venkovskou domácnost v umělecké dílo

Romana Nováková
6. Únor 2017

   Ohromující rezidence, nacházející se v Mindelo v Portugalsku, je výsledkem rozsáhlé rekonstrukce provedené Ernestem Pereirem. Dům se stal uměleckým dílem, jakmile zmizel jakýkoliv náznak osobnosti. Klienti nabídli architektům neomezený rozpočet a časový rámec. Jediným požadavkem bylo vytvořit dům, ve kterém by žili rádi a který by je inspiroval. Dům získal jmeno Silver Wood House a jeho cena je 100 000 eur. 

 

   Architekt zvolil sochařský vzhled, s dřevěným průčelím, hravé úhly a bílými prvky, které se střídají a kontrast vytvořený z tenkých dřevěných desek. V zadní části domu je krásný bazén s malým mostem přes a relaxační venkovní salonek, kde si mohou odpočinout v houpací síti a užívat si krásného počasí, chráněni před sluncem a deštěm. Sada polštářů ukazuje, jak pohodlená to je ve skutečnosti dekorace. 

 

 

Venkovní houpací síť je umístěna v přední části jídelny s okny. To vytváří příjemnou náladu uvnitř domu. 

I když dům nevyniká svou velikostí, vyniká díky mnoha dalším prvkům. Když přijde noc, osvětlení z něj vytvoří kouzelné místo.  

Sada schodů lze vidět za designovou jednotkou určenou pro skladování vína. Vedou po schodech do dalších oblasti. Tady, v přízemí, je sociální oblast, která zahrnuje i obytný prostor. Je to elegantní prostor s pohodlnou pohovkou a se sadou Eamesových lehátek. 

Dřevěný blok se zdá jako rozdělovač plochy. Ve skutečnosti slouží jako skladovací jednotka, která kryje domácí kancelář. Ta se skládá z jednoduché dřevěné desky obklopené otevřenými policemi po třech stranách.

Hlavní ložnice má svou vlastní koupelnu integrovanou do stejného prostoru. Koupelna je převážně tvořena z tmavého skla, které dodává soukromí a vytváří sofistikovanou záři. 

Pokoje v horním patře mají přístup na balkon. Odtud se člověk může dívat dolů na terasu, bazén a salonek. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat krásný den a zůstat ve spojení s přírodou.