5 důvodů pro využití černobílé kombinace na textiliích

Dita Pfeferová
21. Leden 2017

O černé a bílé se říká, že jsou to nejbarevnější barvy ze všech. Stojí na protilehlých stranách barevného spektra a spolu tak tvoří nejvíce kontrastní a nejvýraznější barevnou kombinaci.  Tato kombinace je půvabně strohá, bezchybná, esteticky vysoce účinná a tím vším zkrátka nesmrtelná. V interiérovém designu je díky všem svým kladům často využívaná.

 

Pokud se ale úplně necítíte na to, použít tuto odvážnou kombinaci na stálých prvcích vašeho bytu, jako je například dlažba, kuchyňská linka nebo úložný prostor, zkuste ji použít v interiéru na věcech, které lze snadno vyměnit. Třeba na textiliích. Zde je několik důvodů, proč je vlastně spojení černé a bílé tak úchvatné právě na textiliích a jak můžou zvelebit váš domov.

 

1) Černobílá kombinace nepodléhá módním trendům. Byla a bude stále v kurzu. Je naprosto nadčasová a stále stejně okouzlující.

 

2) Jak už bylo řečeno, textilie nejsou stálým prvkem v interiéru. Polštářky i koberec je možné kdykoli vzít a vyměnit za jiné. Jinak tvarované i jinak barevné. Při využití černobílých textilií se tak k ničemu nezavazujete, můžete si ale vyzkoušet, jak by prostor vypadal, kdybyste zvolené barvy použili natrvalo.

3) Černá s bílou mají schopnost dokonale zvýraznit různé materiály a jejich strukturu. Dřevěný konferenční stolek by na dřevěné podlaze jistě nepůsobil tak přitažlivým dojmem, kdyby nebyl podložen černobílým kobercem.

4) Tato barevná kombinace také dokonale zvýrazní a podtrhne všechny ostatní barvy ve všech jejich odstínech. Teplá žlutá i chladná zelená získají v kombinaci s černobílými textiliemi úplně nový rozměr.

5) I málo je hodně. Černobílá má všechny výše uvedené schopnosti i v sebemenším provedení. Křeslo oblečené do černé a bílé nebo dokonce i vhodně zvolený malý polštářek dokáže povznést prostor nebo objekt na ikonu interiérové designu a zajistit ojedinělý estetický prožitek.