Dynamika nahého dřeva

Dita Pfeferová
29. Leden 2017

Na materiály použité v kuchyni a v jídelně jsou kladeny obecně vysoké nároky. Měly by být hladké, odolné, omyvatelné a nejlépe nezničitelné. Když si ale ve snaze dosáhnout všech těchto předpokladů zařídíte celou kuchyni i s jídelním koutem, může prostor působit mdlým, umělým dojmem.

 

Takovému prostoru je pak třeba dodat dynamiku, a to nejlépe pomocí něčeho přírodního a živoucího. Stůl z masivního dřeva je v tomto případě nejlepší volba. Masivní dřevo je nejen kvalitní, ale i estetickým výrazem zkrátka nepřekonatelné. Takový stůl je navíc nejlepší pořídit na zakázku, tedy na míru šitý vaší kuchyni a to co se týče tvaru, velikosti, i barvy odkazující na druh použitého dřeva.

Například ve světlé jídelně s prosklenou stěnou působí stůl vřelým dojmem. Působí dokonce harmonicky i s kontrastními materiály, v tomto případě s železo-plastovými židlemi.

I v rozhlehlém prostoru vám stůl z masivního dřeva zajistí rovnováhu mezi materiály.

Samozřejmě stůl nemusí být solitér a může tvořit soupravu s židlemi ze stejného dřeva. Aby vynikla struktura dřeva, není nutné soupravu doplňovat výrazně barevnými textiliemi. Bílé sedáky a šedé prostírání plně postačí.

Masivní dřevo nemusíte pojit jen s bílou barvou. I černá s šedou dají stolu z masivního dřeva dokonale vyniknout.

Princip se dá i obrátit. Masivní stůl natřít bíle a doplnit ho proutěnými židlemi. I zde je docíleno harmonie a klidu.