Žhavá letní inspirace pestrých interiérů

Laura Kučerová
14. Srpen 2015

Barvy. Tak často zmiňované téma, kdy se každý snaží přizpůsobit své okolí zrovna jeho vkusu. Někteří se nevzdají jemných, pastelových či výrazných kombinací. Každé pojetí má své kouzlo a dnes se zaměříme na hravé koncepty, kde i přes bohatou škálu různých odstínů získáme nezaměnitelný design, jenž rozhodně nepůsobí kýčovitě.

 

Variant jak na to je hned několik. Buď to se rozhodnete pro konkrétní odstín, kterého se držíte ve všech doplňcích – od květináčů, závěsů, až po polštáře či nádobí. Nebo se pokusíte zvolit dvě barvy, které spolu relativně ladí – svěží zelená s oranžovou či červenou, fialová se žlutou. Pokud se rozhodnete popustit uzdu fantazii a vnést do bydlení více barev, jednejte raději uvážlivě. Jedna plocha může být sice pestrobarevná, ale zbylé prvky by měly být v jediném tónu. Tak můžeme dosáhnout střízlivějšího návrhu.

 

 

Bělostnou kuchyň oživila tapeta, která je chráněna od znečištění při vaření skleněnou deskou. Stůl i židle byly tvarovány do oblých linií, jež dodají moderní vzhled.

 

 

Velkorysý prostor nabízel dostatek místa pro jídelní kout, ale taktéž svěží knihovnu, která díky hráškově zelené vnesla ducha přírody.

 

 

K oddělení relaxační od pracovní zóny postačí i pouhý závěs z kruhových dekorací. Nejenže vnesou trochu třpytu, ale dodají lehký kontrast s namalovanou zdí.

 

 

Tapety s motivem lučních květin vnesou lehkost a pocit souznění s okolní přírodou. Pestré kaňky vás zas naopak ujistí, že vše se nemusí brát až tak vážně. Přesto tyto dva elementy spolu souzní a vytváří hravé pozadí.