Prostorný dům s nadčasovým designem

Natálie Vopařilová
20. Leden 2017

Prostorné bydlení v rodinném domě 6+kk zaujme zejména svou nadčasovostí a nekomplikovaným designem. Pro tyto účely využívá v interiéru především světlých barev, zejména bílou. Ta je následně doplňována velmi jemnými tóny šedé, posléze se tu lze setkat také s nachově růžovou až purpurovou v ojedinělých případech také se zelenou, kterou zastupují především rostliny.

 

Tvary nábytku jsou velmi zřetelné a jeho celkový design nadmíru důmyslný. Kouzlo celého interiéru tkví hlavně v jeho kompozici a návaznosti s prostorem.  Seznamte se s realizací studia Madison.

Už na pohled zvenčí je jasné, že uvnitř nás nečeká nic klasického. Někdy až atypický půdorys umožňuje netradiční hrátky s kompozicí a díky tomu vzniká originální design, se kterým se jinde prostě nesetkáte.

 

Příkladem může být centrum každého rodinného bydlení - je jím obývací pokoj volně propojený s jídelnou a kuchyní. Tato místnost s neobvyklým počtem stěn si každého získá už od pohledu. Designově povedený prostor se může mimo jiné pyšnit také tím, jak maximálně využívá každý kout.

Hranici obývací části tvoří bílá rohová pohovka, jejíž záda prostor opticky rozdělují a vytváří samostatné funkční celky. Obývací stěna disponuje robustním krbem, který je symbolem domácí pohody. Vedle něj je místo také pro televizi, z druhé strany pak pro zásobník na dřevo a knihovnu.

 

Obývák funguje jako samostatná část, která však báječně zapadá do okolního prostoru. I přes nadčasový design nezůstává chladný, naopak je útulný a pro návštěvníka sympatický.

Kuchyňský kout je zakotven mezi třemi stěnami s šedou výmalbou, která ho od okolního prostoru (ne)nápadně odlišuje. Mimo dlouhé linky a dostatkem úložného prostoru vyniká neskromným ostrůvkem. Ten nabízí další volnou pracovní plochu a také digitální sporák.

Koupelna sází na dostatek místa. Prostorný sprchový kout je vybaven průhlednými zasunovacími dveřmi. Tak působí dojmem, že volně navazuje na své okolí a nijak se od něj neodčleňuje a opticky ho nezmenšuje.

 

Na umocnění efektu prostorné koupelny má svůj podíl obdélníkové zrcadlo, které vytváří podvědomou iluzi o dalším prostoru. Pod zrcadlem se jakoby nadnáší komoda s umyvadly a šuplíky. Druhá koupelna je řešena velmi podobně, akorát nás místo sprchového koutu překvapí vana.