Pár tipů, jak vnést romantickou atmosféru do interiéru

Laura Kučerová
23. Červenec 2015

Ženy jsou vyznavačkami romantické atmosféry nebo se to alespoň o nás tvrdí. Ale každá z nás tu samotnou romantiku vnímá rozdílně. Některá potřebuje přeslazené klišé s kyticí rudých růží a plápolajícími plamínky ve tmě. Pro jiné je naopak „obyčejná“ napuštěná vana po perném dni naprostou slastí. Navíc, když děti šly spát, máte aspoň půl hodinky sama pro sebe.

 

Dnes se nezaměříme na to, jak vylepšit večer při západu slunce, ale jak vnést trochu něžnosti a jemnosti přímo k vám domů. A vezmeme to pěkně po pořádku, kdy si ukážeme zevrubného průvodce jednotlivými místnostmi.

 

Kuchyň by měla být středem chodu v domácnosti, protože zde se veškeré dění odehrává. Nádoby na čaj, skleněné kořenky, stará měděná váha po babičce a aromatické bylinky jsou jen nezbytnými doplňky. To hlavní vytvoří bílá, prosklená dvířka, která budou zajímavě prostorově strukturována.

 

 

Světlou, textilní sedačku můžete ozvláštnit pruhovanými polštářky nebo je naopak ladit tón v tónu s potahem sedacího prvku. Teplý koberec s dlouhým vlasem by navíc neměl chybět v žádném obývacím pokoji. Zde se taktéž nemusíme bát použití vzorovaných tapet na stěny, klidně i v šedé či černé, protože naopak dají ještě více vyniknout bílým elementům a vnesou cosi netradičního, podobného atmosféře starých vilek z počátku minulého století.

 

 

Nábytek z masivu není v ložnici podmínkou. Pokud máte polstrované postele, můžete toho využít a zajímavě zkombinovat s ložním povlečením či přehozem. Noční stolky si můžete vytvořit i z obyčejných pařezů, přetřených hutnou bělobou, která bez problémů zakryje i tmavou borku.

 

 

Aby koupelny nepůsobily tak chladně, zaměřte se na dekorace. Mušle a kamínky z cest,  rám zrcadla nebo zajímavě vzorované dlaždice. Prostor bude navíc působit měkčeji, pokud bude vana i umyvadlo koncipováno v lehce tvarovaných liniích.

 

 

Na závěr je zde uvedeno několik bodů, které rozhodně nikdy nezklamou:

 

Barevnost – jemné pastelové tóny či bílá barva.

Květiny – řezané ve váze nebo kvetoucí v květináči.

Dekorace – těch není nikdy dost! A pokud jsou po domácku vyrobené, navíc i levné a snadno dostupné.

Obrazy – fotografie z cest, černobílé grafiky nebo jen vystavené neobvyklé obdélníkové rámy.

Závěsy a záclony s květinovými vzory.

Nebesa – ta vždy dodají tu správnou atmosféru.