Odvážná červená zpestří i kuchyni

Dita Pfeferová
12. Červen 2015

Červená barva má mnoho výkladů a její symbolika je obecně známá. Ve starověkém Řecku byla užívána jako barva slavnostní, v tradici čínské je zase barvou štěstí. Obecně je chápána jako barva symbolizující energii a vášeň. Tato výrazná barva, patřící do základního spektra barev, zřejmě není barvou pro každého. Svou dynamičností ale přitahuje mnoho lidí.

 

Pro její užití v interiéru je ale potřeba odvahy a přesvědčení o jejích estetických kvalitách. Když někdo červenou rád obléká, něco to o něm vypovídá. Když ji užije v interiéru, tak také. Vždy, když někdo na party či na grilování přinese domácí, pečlivě připravené a naaranžované dobroty, jejichž chuť vynese ostatní do nebes, řeknu si „ ten má doma určitě červenou kuchyň“. Samozřejmě se většinou mýlím, ale dle mého názoru k vášnivému kuchaři, který neváhá strávit vařením několik hodin denně jen pro svoji potěchu, červená kuchyň prostě patří.

 

Pokud že tedy jste vášnivý a energický kuchař, sesbírejte odvahu a dejte to najevo. Samozřejmě červená v kuchyni se nemusí týkat jen kuchyňské linky. Červenou můžete použít i na jiných prvcích. Ať na ploše za kuchyňskou linkou, či při výmalbě stěn nebo i na podlaze. Možnostem se meze nekladou. A pokud o červené barvě nejste úplně přesvědčeni, kulinářskou vášeň prozradí i byť jen jedna polička.