Obývací pokoj se žlutými prvky

Natálie Vopařilová
24. Únor 2016

Obývací pokoj bydlení v Otrokovicích je jedinečným případem, kdy jde harmonie ruku v ruce s hravou nápaditostí. Klidnou scénu na pohled pohodlného, klidného a sympatického pokoje příjemně oživuje svěží žlutá barva, která má na výsledek celé realizace znatelný vliv. Pozitivní znatelný vliv. Nechte se inspirovat projektem studia Magion Architekti!

 

Obývací pokoj standardních rozměrů se má opravdu čím pochlubit. Stěny i strop pokoje jsou v jednotné sněhobílé barvě. Srdcem pokoje je dozajista sedací souprava v světlé barvě. K ní patří dvě pohodlná křesílka a rozměrná pohovka, která je obdařena polštářky citrónové barvy. Místnost osvětlují tři válcovitá svítidla zavěšená ze stropu, která jsou přímo úměrná počtu obrázků na stěně nad pohovkou. Tři čtvercové abstraktní obrázky opět hrají ve svěžích žlutých barvách. Je až pozoruhodné, do jakých milých detailů studio zašlo - žluté jsou i svíčky na konferenčním stolku se skleněnou deskou před pohovkou. Stolek stojí na huňatém kokosově bílém koberci.

 

Před pohovkou pak stojí TV stěna. Celou plochu dekorují svislé pruhy na bílém podkladu, ve kterých si příjemně hraje oblíbená žlutá barva. Dominantní tu je světlé dřevo s přírodní kresbou. To hraje svou roli i v případě skříněk na jedné boční stěně, kde se mimo jiné opět setkáváme s žlutou. Tentokrát tvoří záda polic, vytváří zábavnou atmosféru a v takovém pojetí působí netradičně a originálně.

 

Na druhém konci pokoje překvapí skromný ale důmyslný pracovní koutek. Umístění pracovny u okna je z hlediska osvětlení logickým krokem, který vyniká i po estetické stránce - pracovna tak nebudí dojem stísněného a tmavého kouta. Na přítomnost pracovny upozorňuje židle, jak jinak než v žlutém provedení. Pracovní kout nabízí dostatek místa pro jednodušší i složitější kancelářskou práci, k dispozici je počítač a dostatek úložného prostoru.

 

Celý interiér je dobarven sympatickou zelení. Smysl pro detail se studiu Magion Architekti opravdu nezapře. I zeleň je totiž zasazena do citrónově žlutých květináčů