Nechte s jarem kuchyň rozkvést

Kateřina Cibulková
10. Říjen 2018

Také kuchyně si zaslouží pocítit jaro. Ať už zařizujete zbrusu novou, oživujete stávající, nebo chcete jen kombinací hrstky detailů docílit malé změny. Možností je nespočet, tak proč nevyužít energii, kterou sílící sluneční paprsky přinášejí? 


Jaro někdy vyvolává zvláštní touhu po změně. Protože se člověk a jeho životní prostředí vzájemně ovlivňují, může být právě interiér odbytištěm takových choutek. Změna může proběhnout v různém měřítku, a přesto s podobně oslňujícím výsledkem. 

 

Rekonstrukce může být v barvě. Pokud čeká podlahu, nebo některou z částí kuchyňské sestavy obměna či renovace, nechte v jejím rámci zapůsobit barevnou inspiraci. Nejlépe se tvoří na sjednoceném pozadí, které může invaze barvy obohatit a zároveň na sebe strhne pozornost.

I nová židle může být tím správným kořením jinak monochromního okolí. Co na tom, že je kuchyně ustálena ve svých původních promyšlených barvách. Stávající sadu jídelního sedacího nábytku může doplnit jeden a více barevných kusů, které osvěží výraz celé místnosti. 

Komu se velké a trvalé změny nezamlouvají, může se přiklonit ke kombinaci vhodných detailů. Po oblíbených prodejnách s doplňky a možná, že i kdesi ve sklepě, se najde dost objektů, které by dohromady mohly dát obstojnou kolekci zajímavých maličkostí. Rozmístěny různě v prostoru budou působit efektně a až nastane čas, ustoupí jednoduše nové náladě.

S prvními jarními dny začíná sílit potřeba být co nejvíce venku a užívat si. Kousek exteriéru a hezkého počasí si ale můžeme přinést i dovnitř. Dřevěný stůl nebo lavice ze sady venkovního nábytku povinnosti v kuchyni zpříjemní a zmírní případnou lítost nad tím, že zrovna nemůžeme sedět na terase.

 

Stejně tak budou působit i květiny ve vázách. Byt je odrazem činnosti svých obyvatel. Komu místo pro svazky a květináče schází, může jim uvolnit schůdky, stoličku, či místo na stěně. Kdo si ovšem dá tu práci a postará se o kvetoucí výzdobu, tomu se interiér jistě odvděčí milým a veselým dojmem.