Nebojte se barev!

Van Stajpen
14. Červen 2015

Mnoho lidí se obléká do různorodých barevných šat, pořizuje si pestré módní doplňky, kupuje výrazné auta. Také novodobý trend v odvětví elektroniky nabízí kreativní odstíny barev. Lidé v černé barvě vidí smutek, bílá jim zase přijde fádní. Posléze nadejde den „D“ v podobě rozhodování o barvě kuchyňské linky, o vzhledu koupelnových skříněk nebo o vizáži obývacího pokoje a s obavami končí jejich možnosti u bílých, šedých nebo světle žlutých (slonových) ploch. Použití výrazných barev není žádoucí, jsou přece tak odvážné. Podobné dilema zažívají lidé poměrně často. Ale proč?

 

Většina interiérů jsou proto koncipována v neutrálních barvách, které podle mínění architektů a designérů působí uklidňujícím dojmem. Avšak při správném a citlivém doplnění barevného konceptu o syté a pestré odstíny může místnost získat elegantní vzhled.

 

 

 

V následujících ukázkách si předvedeme výborné návrhářské práce,  kdy se tvůrci nebáli použít sytých odstínů. Inspirujte se i VY a nebojte se barev!

 

Žlutá je pozitivní barva a povzbuzuje. V kombinaci s šedou působí velmi elegantně. V této kuchyni se bude vařit velmi dobře.

Jednoduché doplnění o tyrkysovou barvu interiér pocitově uklidní.

Červená kuchyně s bílými plochami je čím dál více populárnější. Vybízí k větší kreativitě nejen při přípravě pokrmů.

Stačí jen pár barevných doplňků...

Zajímavé propojení fialové dýhy a dřeva nepůsobí nikterak násilně.

Jednoduché zapojení barvy do bílého prostoru má glanc exkluzivity.