Máte volný pokoj a nevíte co s ním?

Luci Bečková
31. Květen 2015

        Ne každý má to štěstí. Pokud však máte v interiéru prozatím nevyužitý pokoj, nepromeškejte tuto skvělou příležitost. Možností je spousta.      

 

        Začneme prakticky. Volný pokoj menších rozměrů, nejlépe poblíž koupelny, přímo vybízí k "vdechnutí nového života". Hromady prádla se musí nejen někde skladovat, ale také prát, sušit, žehlit, skládat,.... samo se to bohužel neudělá a my těmito činnostmi trávíme nemalé množství času. Ulehčete si práci nakumulováním všech potřebných propriet do jednoho pokoje. Koš na prádlo, pračka, sušička, žehlicí prkno,... Voila - prádelna je na světě!

 

Tip: Volný úložný prostor využijte například jako tajnou šperkovnici - v prádelně vaše parádivá dcerka hledat nebude ;)

 

  

        Osobně neznám nikoho, kdo by si užíval práci v rušném prostředí. Většina z nás preferuje k přemýšlení klid. Přesuňte svůj pracovní počítač z ložnice do prázdného pokoje. Postačí stůl s pohodlnou kancelářskou židlí, dobré osvětlení a pár polic či zásuvek.

 

 

        Disponujete většími prostory a vaši práci si často berete domů? Popřemýšlejte tedy o zřízení kvalitní pracovny či menšího pracovního salónku, určeného pro jednání. Interiér by měl zůstat čistý, dostatečně prosvětlený, s pár kusy kvalitního nábytku a decentní dekorací.

 

 

        Administrativa, rozpočty, smlouvy,.... je to pro vás španělská vesnice? Možná by vám udělala větší radost tvořivá dílna. Místo, kde se budete moct pořádně kreativně vyžít. Soutřeďte se na výběr snadno udržovatelných povrchů, dostatek úložného prostoru a světla.

 

 

        Pyšníte se hudebním talentem nebo snad obdivujete tradiční hudební nástroje? Klavír či piáno se budou krásně vyjímat i ve stroze zařízeném pokoji - jsou totiž skvostné samy o sobě. Doplňte o oblíbenou sbírku gramofonových desek či "cédéček" a získáte luxusní hudební pokoj.

 

 

        Pokud se snad v hudební branži pohybujete pracovně, určitě by se vám v domě hodilo vlastní studio - ať už dostatečně velké a vybavené pro nahrávání písniček, nebo pouze menší, určené pro pravidelné zkoušení.

 

 

        Že máte spíš hudební hluch než hudební sluch? Tak snad najdeme uplatnění alespoň pro vaše "sportovní" nadání. Pokud se rádi bavíte, pořiďte si do volného interiéru stolní fotbálek. Skvělé rozptýlení při větších rodinných setkáních, popř. při skleničce dobré whiskey s přáteli. I muži mají své dny.

 

 

        Každý má právo se občas ponořit do životního příběhu někoho jiného. To nám umožňují knihy. Začíná už však vaše ložnice připomínat antikvariát? Využijte malého prázdného pokoje k vystavení vašich čtenářských klenotů a k vytvoření příjemné a klidné atmosféry pro čtení. Nezapomeňte na pohodlné křeslo a kvalitní osvětlení.

 

 

        K dobré knize patří také dobrý nápoj. Ať už jste milovníky čaje nebo kávy, proč si neužít svůj ranní šálek oblíbeného moku v pohodlí domova? Doplňky v etno stylu navodí tu správnou atmosféru a teplé světlo svíčky se bude krásně odrážet v očích vaší přítelkyně při romantické večeři.

 

 

        Rádi byste svou návštěvu poctili lahví dobrého vína? Jistě své hosty velice mile překvapíte vlastním vinným sklípkem. Postačí například vestavěné chladící boxy s originálním orámováním. V jednoduchosti je síla.

 

 

        S příjemnou konverzací se můžete od sklenice vína ladně přesunout do domácího wellness. Odpočinek je důležitý a všichni máme rádi možnost volby. Vířivá vana, sauna či parní lázeň - záleží jen na vás, co shledáváte nejpříjemnějším.

.  

 

        Znáte nápaditého designéra? Pusťte jej mezi čtyři bílé zdi a jeho kreativní srdíčko bude v nebi. Může tak například vzniknout multifunkční pokoj aneb pracovna, která je zároveň pokojem pro hosty. Záleží pouze na úhlu pohledu a vašich individuálních potřebách. 

 

 

        Ať už poblíž ložnice, či v odlehlejší části domu. Šatna se vždy hodí. Používejte ji každý den, nebo pouze pro uskladnění sezónních svršků. Pravidla pro samotné zařízení? Hlavně prakticky! Vestavěné skříně či nábytek na míru zajistí maximální využití celého prostoru. 

 

 

                                    Tak co? Jak potenciál volného pokoje využijete vy?