Luxusní byt jak z dob první republiky

Natálie Vopařilová
20. Září 2017

Luxusní nábytek v sněhobílém kabátku doplněný o kouzelné rustikální prvky. Asi podobně by se dal charakterizovat interiér jedinečného brněnského bytu. Realizace je prací studia nová. bára. 

 

Cílem realizace bylo, aby bydlení evokovalo atmosféru prvorepublikových přepychových vil. Vzdušný a prostorný interiér luxusem doslova překypuje. Požadovanou atmosféru mu propůjčuje bílý nadčasový nábytek v kombinaci se zajímavým řešením podlah, celková kompozice prostoru a třešničkou na dortu je pak bohatý lustr v jídelně s kuchyňským koutem, který docílený efekt maximálně umocňuje.

 

Svou roli sehrály i vysoké stropy, kterými bydlení disponuje, v neposlední řadě také poměrně velká okna, díky kterým je interiér hojně prosvětlen denním světlem.

Hlavním pokojem bytu je kuchyně s jídelní částí. Velký pokoj nabízí mnoho prostoru k pohodlnému vaření i stolování, to vše v sympatickém a čistém provedení.

 

Díky tomu, že je místnost tak prostorná, je možné, aby pokryla mnoho i nadstandardních funkcí. Příkladem může být speciální prostor pod mikrovlnnou troubou pro skladování vína, nebo konferenční stolek s pohodlným sezením, který poslouží k příjemnému odpočinku u odpolední kávy.

Kapitolou sama pro sebe je pak koupelna, která působí opravdu luxusním dojmem. Na první pohled upoutá černobíle vzorovaná dlažba a vana atypického tvaru, která opravdu vypadá jak vytržená z počátku minulého století.

 

Koupelna ale disponuje mnoha dalšími zajímavými prvky. Za povšimnutí stojí osobité a originální přihrádky na hygienické potřeby, pak také velké zrcadlo se stříbrným rámem.

Prostorná ložnice s velkou postelí doslova vybízí k pohodlnému spánku. A pokud chcete jen odpočívat a číst si knihu je k dispozici malá pohovka před postelí. Potah pohovky vzorově ladí s dlouhými závěsy.

 

Závěsy s květinovým vzorem slouží k zatemnění místnosti v noci, bílé závěsy decentně zahalují velká okna ve dne a rozptylují denní světlo po celém pokoji. Interiér lze udělat veselejší díky barevnému povlečení, zároveň však nenarušíme čistotu a vzdušnost pokoje.