Jak správně rozmístit osvětlení ve vaší koupelně

Homepix
16. Listopad 2014

Elegantní koupelna dokáže zaujmout různými prvky, jedním z nich je i osvětlení. Podívejme se společně na to, jakým způsobem právě světlo ovlivňuje atmosféru celého prostředí koupelen. Je to tak jednoduché.

Tato koupelna je pěkným příkladem jedinečnosti bodových světel. Designeři použili také podsvícení kabinetů, které zajišťují potřebný úložný prostor. Stěny koupelny ozdobuje příjemný odstín béžové, který dodává prostředí pocit bohatství.

Dominantou této koupelny je určitě vana, která za sebou skrývá krásné žluté podsvícení. Spojením bílých a žlutých, světelných odstínů dostáváme jasný signál, že tvůrce chtěl toto prostředí vytvořit v první řadě pro relaxační účely.

Bílé stěny a bílý nábytek dotváří této malé koupelně pocit síly. Navzdory zúženým prostorem se v ní určitě budeme cítit pohodlně. Koupelnu dokonale osvětluje stropový světlo spolu se třemi malými bodovými žárovkami.

Styl šachovnicového bytu v Brně dodává prostředí nevídaných rozměrů. To potvrzuje i výběr světla nad zrcadlem, které příjemně osvětluje celé prostředí. Tvůrci dodali sněhové koupelně to co jí chybělo.

Buď to nebo něco jiného. Světlo uprostřed pokoje je jakou si alternativní volbou pro noční koupání. Přes den totiž pokoj osvětluje dokonalé přírodní světlo ze střešního okna. Malý pult oddělující umyvadla, moderně vysvěcuje rozdílné části koupelny.

Malá lampička v černém prostředí zdokonaluje dispozice prostředí. Světlo pomocí rotačních hlavic dokáže přesně vysvítit nejdůležitější místa koupelny. I v této maličkosti se skrývá hodně kreativity.

Velké podlouhlé světlo, dokáže pomocí zrcadla osvítit i ta nejtemnější místa této koupelny. To zajišťuje snadnou komunikaci šedých prvků koupelny s bílými. Opět se nám to kontrastování podařilo.

Velký sprchový kout obklopen krásným kamenem po stěnách, zabezpečuje eleganci a bohatost této koupelny. Zrcadlový kabinet napomáhá malým ale plnohodnotným světlům, osvětlovat celé prostředí. Pěkným prvkem je úložný prostor přímo pod umyvadlem.

Zelená, bílá a vnější prostředí to vše najdete v této koupelně. Kulatá světla čekají na tmu aby dopomohly malým tečkám ve stropě vysvětit tuto útulnou realizaci. Zajímavostí je sprchový kout integrován do vany.

Jako první nás zaujme pestrobarevná stěna mezi dvěma nádhernými skleněnými umyvadly. Právě umyvadla dostali podsvícené prvky aby ukázali svou jedinečnou predispozici a dvě "svíčkové" světla, dodávají barevné stěně pocit důležitosti.