Jak na úložný prostor v obývacím pokoji

Laura Kučerová
14. Duben 2017

Každý z nás se určitě nejednou potýkal se zásadním problémem bydlení v bytových jednotkách. Nepřeberné množství zbytečností, se kterými se nechceme rozloučit. A tak se nám začnou hromadit až nad hlavu a teprve v tento moment začínáme řešit, kde ještě vybudovat nějakou skříň, či odkládací místo. Ne každý má totiž k dispozici sklep nebo nevyužité podkroví.

 

V dnešním článku se zaměříme na úložný prostor v obývacích pokojích. Mají totiž své specifikum a jejich vybavení se zcela diametrálně liší od nábytku v ložnicích či jiných místnostech. V místě, kde chcete relaxovat, je nejčastěji umístěna televize na nižší komodě nebo přímo zabudovaná na stěně pro komfortní sledování. Pro intelektuály jsou naprostou nezbytností police s knihami a příjemné, tlumené osvětlení pro čtení ve večerních hodinách. Dále zde můžeme nalézt barový pult a potřebné sklenice v prosklených vitrínách.

 

V současné době je velice módní propojení kuchyně se zónou pro odpočinek. Důvodů je hned několik. Když k vám přijde návštěva, kterou necháte usadit na pohovce, můžete s nimi být v kontaktu i při přípravě nezbytného pohoštění. Dále jsme získali větší a propojenější prostor, díky odbourání původní stěny, která tyto místnosti spojovala. Nespornou nevýhodou ale je, pokud se rozhodnete připravovat oběd a zbylá část rodinných příslušníků by chtěla strávit nedělní dopoledne u televize, bez rušivého hluku od vaření.

Jednotná stěna pro kuchyň i obývací pokoj. Pracovní deska i se spotřebiči je jakousi analogií vzniklého otvoru pro domácí kino.

Vestavěné skříně s posuvnými dveřmi nemusí být umístěny pouze v pokojích pro spaní. Netradičně řešené police nabízí dostatek úložného prostoru pro knihy, na které se určitě prášit nebude.

Krb by měl mít své dominantní místo nejen na chatě, ale i v rodinném domě. Zde byl ozvláštněn i knihovnou a polínky, které jsou vystaveny v nejnižších partiích, nad parketovou podlahou.

Vestavěná stěna z krychlových modulů v kombinaci fosforově zelené a tmavé dýhy dodává dostatek prostoru, ale i neobvyklé vzezření.

Jedna z noblesnějších realizací, kde díky bílé barvě vystupuje poněkud minimalisticky pojatý úložný prostor.

Volně stojící, nízká, dřevěná komoda odděluje jídelní kout od sedací soupravy.