I konferenční stolek umí kouzlit

Dita Pfeferová
27. Květen 2015

Konferenční stolky jsou často mezi reprezentativními kusy domácího nábytku podceňovanou záležitostí. Ono také jak by ne, když dominantu obývacího pokoje v současné době utvářejí většinou úplně jiné objekty. Při zařizování obývacího pokoje zaměřujeme svou pozornost hlavně na výběr vhodné a pohodlné sedací soupravy, televizní stěny nebo rozlehlé a vhodně koncipované knihovny. Mezi tím se stolek, mající místo před gaučem, jeví často jako banální záležitost. Pravdou ale je, že i konferenční stolek má své místo ve vizuálním vzezření prostoru a v jeho celkové estetické či funkční působnosti. A i tento malý objekt může prostor harmonicky dotvořit, či naopak kontrastně rozbít.

 

Konferenční stolek může být harmonickou odpovědí ke zbytku vybavení prostoru. A to jak k blízké obývací stěně, či krbovému panelu, tak i vzdálenějšímu vybavení kuchyně a jídelny.

Ve své neutrálnosti může být také odrazem bílých stěn. Ve své nenápadnosti pak proskleným přízrakem, nebo výraznou konstrukcí nevýrazným a splývajícím prvkem. Ve své originálnosti může být spojením několika kusů v jeden optický celek.

Svou rozlohou se může konferenční stolek stát i dominantou místnosti. A svým materiálem může být stylovým dotvořením prostoru, koncipovaného v jednom duchu.