Hotel ve stylu městského hudebního průmyslu

Romana Nováková
2. Červen 2015

   Přístav na břehu řeky Spree na východě Oberbaumbrücke podporuje významné prvky hudebného průmyslu.  Jen pár kroků od sídla Universal Music, vytvořili architekti Tchoban Voss obrovskou zářící konzolu na vrcholu hotelu, který odkazuje na průmyslovou minulost. Interiéry navržené Karim Rashid přímo vtahují hosty na interpretaci barevných fotografií digitálního věku.

Můžete se zábavně rozhodnout podle nálady, do kterého výtahu nastoupíte. Každý podporuje jiný druh hudebního žánru, ať designem nebo hudbou.

K dispozici je bar, společenská místnost s divadelním souborem koncertů a restaurace na úrovni řeky se stoly a židlemi rozprostřenými všude možně.

Návštěva tohoto místa ve Vás zanechá intenzivní pocit. Stavba je plná jasných elektrických světýlek, rockového memorabilia.

Tento objekt způsobil tlak na volnou hudební scénu a licenční legislativu. V průběhu let vymizelo mnoho hudebních míst kvůli modernizaci města. 

Konec konzoly je plně prosklen, zatímco spodní strana je obložena leštěným hliníkem. Digipopová umělecká díla a technoorganické vzory jsou vytištěny do dřevěných laminátových podlah.

V budově se také pravidelně konají výstavy uměleckých děl, čímž nalákají širokou veřejnost.

Berlín je domovem více než 700 hudebních společností se sídlem bok po boku s muzei, divadly, kluby a koncertními sály. Pokud se během raní sprchy rozhodnete, že byste si rádi zahráli například na kytaru nebo klávesy, můžete si je objednat přes pokojovou službu, nebo rovnou zajít do studia.