5 tváří koupelny

Hedviga Nosáľová
31. Leden 2017

Při renovacích lidé čím dál častěji opouštějí myšlenku klasického stylu koupelny a nebojí se jít naproti trendům anebo dokonce proti trendům. Velké oblibě se dostává následujícím stylům:

 

1. VINTAGE 

Nebo-li retro. Staré, něžné, romantické, sešlé. Nemusíte brečet a přemýšlet nad tím, proč jste si nenechali starý nábytek ze svých mladých let, které jsou teď "cool". Dnešní nabídka nábytku nabízí vintage a retro kousky, za které si ovšem připlatíte. Pokud máte to štěstí a na půdě jste našli starý stoleček, komodu, židli, kachličky, cokoliv, tak tyto trendy kousky zrenovujte a umístěte například do koupelny.

2. INDUSTRIÁL

Industriál se mnohdy proplétá s vintage, retro a klasickým stylem. Industriální styl docílíte lehko za použití kamene anebo cihly. Pokud do designu zakomponujete nějaký starý nábytek a volně stojící vanu, máte hotovo.

U vintage nevadí, když plácáte jedno přes druhé a je v místnosti trochu "těsno". Naopak u industriálního stylu dominuje volnější prostor bez zbytečností.

3. MINIMALISMUS a 4. FUNKCIONALISMUS

Geometrie, hrany, žádné zbytečnosti. "Nová" éra koupelen (a všeobecně interiérů), které avšak postrádají ducha. Čisté linie, nádech futurismu. Žádné živé květy. Tyto styly se určitě hodí pro mladé a moderní lidi, kteří staví nadčasový design jako ukázku svého životního stylu. Využívají se tmavé a zemité barvy, studené dlaždice, mramor, luxusní nábytek a vana/sprcha.

5. EXOTIKA

Pod pojmem exotický styl si můžeme vybavit různé variace designů - například orientální styl, středomořský styl.

 

Orientální styl se zaměřuje zejména na uvolnění těla a duše. Obsahuje kód flóry, svíčky, nábytek z přírodních materiálů, barvy zemité a teplé. Je kladen důraz na správné proudění energie.

 

Středomořský styl nám přináší kus svěžího vánku moře a přímořských oblastí. Jako hravé detaily mohou být využity různé plody moře, písek v nádobě nebo kámen.