Byt - Jankovcova

Některé byty, byť v luxusních novostavbách, nejsou bohužel dobře dispozičně vyřešené. Tento byt o rozloze 53m2 – 2kk je toho zářným příkladem. 

Původní dispozice byla na tak malý prostor zbytečně složitá a poloha obývacího pokoje s kuchyní nebyla ve srovnání s ložnicí vhodná už vůbec. Koupelna měla nadbytečně sprchový kout i vanu a příliš hlubokou samostatnou toaletu. Jediné co bychom mohli hodnotit správně byla komora. 

Z původní dispozice bytu zůstala pouze poloha toalety, koupelny a komory. Toaletu jsme zmenšily, koupelnu upravily tak, že její součástí se stala komora…Zbylá část bytu prošla kompletní proměnou. Ložnici jsme vyměnily za pozici obývacího pokoje a díky této výměně vznikl příjemný prostor pro kuchyň a dokonce pro jídelní stůl. 

Když jde o tak malý byt, měli bychom myslet na sjednocenou podlahu, která celý prostor lépe pocitově a opticky spojí. Žádné přechodové lišty byly samozřejmostí. Protože jsme chtěly dřevěnou podlahu a to i v koupelně, jedna z mála možností (a dostupné ceny) bylo použití průmyslové mozaiky z barmského teaku. 

Celý koncept bytu je laděný do bílé barvy v kombinaci s dubem a sklem. Míchá se v něm moderní interiér s prvky etna. 

Dominantou je vcelku rozsáhlá knihovna s pojízdnými panely, které oddělují stěnu na pracovní a soukromou část. Majitelka miluje květy orchidejí, které jsme díky vlastní výrobě tapet aplikovaly na jak právě pojízdné panely knihovny, tak na stěnu do ložnice. 

Jídelní a pracovní stůl v jednom, z masivního dubového dřeva, je vsazen do knihovny a díky záměrně šikmému úhlu dispozičně zdinamičťuje rok místnosti. Masivní dub byl použitý také na pracovní desku kuchyně. Když jde o kombinaci bílé a dubu, volba jídelních židlí Vitra DAW je zkrátka povinnost J. Celkově se tak krásně propojil celý obývací prostor s kuchyní a stolem.

Stolek u sedačky je vlastní výroby ze zbytku prkýnek z podlahy. Horní skleněnou deskou navazuje na TV sestavu Besta z Ikea a skleněnou koupelnu. 

Ložnice je koncipovaná do útulnějších odstínů, ale pořád dodržujeme kombinaci bílá a s dubovým dřevem. Obraz nad postelí je originál přivezený majitelkou z Thajska, stejně jako některé použité dekorace v celém bytě…

Tento byt je snad zářný příklad toho, že i za dostupné peníze lze vybudovat příjemný a originální prostor, který odráží osobnost a potřeby člověka, v tomto případě mladé ženy. 

Cena realizace: 750.000,-Kč