12 vánočních kouzel s Washi páskami

Janie Ledecká
24. Prosinec 2016

 

Washi páska (známá také jako japonská dekorační páska, washi tape, mt nebo masking tape) je samolepicí páska vyráběná z jedinečného japonského rýžového papíru, a to v mnoha designech a šířkách. Název pásky byl odvozen z japonských výrazů wa=japonský a shi=papír.


Papír washi běžně využívá vlákna z kúry stromu gampa, ale může být vyroben také z bambusu, konopí, rýže či pšenice. Washi pásky jsou transparentní, po nalepení na povrch podklad většinou lehce prosvítá.

 

Originální samolepicí washi pásky pocházejí z Japonska, konkrétně z města Kurashiki a vyrábí je japonská společnost Kamoi Kokashi Co., LTD. – hlavní výrobce mucholapek. Vše začalo před šesti lety, kdy se daly dohromady tři ženy a ty napadlo, že by se tyto pásky mohly vyrábět také v jiných barvách a z rýžového papíru. Dnes jsou tyto pásky dostupné ve velkém množství barev a vzorů k všemožnému kreativnímu použití.


Nechte se zlákat i vy  a oblepte si svůj interiér do vánoční nálady!

Stačí zásoba pásek, trochu odhodlání a klasický symbol Vánoc je na světě, tedy stěně :)

Washi páskami se dá oblepit opravdu téměř vše a vaší fantazii se meze nekladou! Zkuste to a uvidíte, jak vám prozáří celý interiér, v našem případě stromeček.

Pro milovníky skandinávských Vánoc jsou tyto pásky nepostradatelným pomocníkem. Mít skandinávské Vánoce bez Soba?? No to ani náhodou! :)

Nebo se prostě jen zasněte, utečte z ruchu velkoměsta a vykouzlete si doma své zimní království.