Dům na pobřeží nabízí dech beroucí výhled na moře

Pavla Kubu
3. Říjen 2017

Na pozemku v oblasti South Hams v Anglii stál původně bungalov postavený v roce 1960. Mohl se pyšnit perfektním umístěním s výhledem na otevřené moře a nedalekou vesnici Bigbury-on-Sea. Pod taktovkou architektů z Woodford Architecture and Interiors se bungalov proměnil na moderní dům s otevřenou dispozicí a získal také novou přístavbu.

Hlavní obytné prostory jsou otevřené a plné světla, které sem proudí velkým množstvím oken. Kolem oboustranného centrálního krbu se nacházejí všechny důležité zóny domu - kuchyň, obývací pokoj a jídelna. Interiér působí vzdušně a příjemně, čemuž napomáhá otevření prostoru až po střechu i využití světlých barev.

Posuvné skládací dveře na obou stranách propojují interiér s okolními zahradami a nabízejí ohromující výhledy. Díky nim jsou prostory plné světla během všech ročních období.

 

Dřevěné prvky spolu s ohněm v krbu zde vytváří přívětivou a útulnou atmosféru a zabraňují všudypřítomné bílé barvě, aby působila příliš sterilně. Výsledkem je vyvážený a po všech stránkách příjemný interiér.