Srubový dům se pyšní pohádkovým interiérem v provensálském stylu

Pavla Kubu
25. Září 2017

Srubové domy jsou čím dál oblíbenějším typem bydlení i v našich končinách. Jsou ideálním řešením především pro ekologicky smýšlející rodiny, které se stále častěji stěhují z velkých měst do vesnic. Jejich obliba úzce souvisí se současným životním trendem návratu k přírodě a tradičním hodnotám.

 

Srubové domy dnes navíc mohou směle konkurovat svým řešením domům zděným a svým designem je i v mnohém i překročit. Zveme vás dnes na návštěvu jednoho takového srubu, který vás jistě okouzlí svým pohádkovým interiérem stejně jako nás.

Autorem interiéru srubu, který vám dnes představujeme, je slovenská módní a interiérová designérka Odette Kmeť Fedorová tvořící pod značkou Odette Design Studio. Ve své tvorbě se zaměřuje především na romantický vesnický styl a s využitím stylových dobových doplňků dokáže vykouzlit přímo pohádkovou atmosféru.

Jak to u správného srubu má být, prostory jsou plné dřeva, které je doplněno bohatou směsicí nejrůznějších textilií: polštářů, sedáků, závěsů a koberečků. To vše dohromady zde vytváří přívětivou a útulnou atmosféru domova. Originální doplňky v podobě nádherných závěsných lamp nad jídelním stolem, neobvyklých zrcadel či hodin z dřevěného prkna dodávají prostoru jedinečnost a styl.

V přízemí na sebe strhávají pozornost velká kachlová kamna, v jejichž blízkosti stojí prostorný jídelní stůl. Přestože zde designérka odvážně kombinuje různé materiály a textury, výsledný dojem je dokonalý. Velkorysá sedačka v rohu místnosti přímo zve k příjemnému odpočinku po náročném dni.

Podkrovní prostory se nesou ve stejném duchu jako přízemí domu. Designérka se v koupelně nezalekla využít modrou barvu, která nijak nenarušuje celkové vyznění interiéru, naopak působí příjemně kontrastně. Opět zde nechybí výrazné doplňky v podobě zrcadla v originálním dřevěném rámu či "větvičkové" háčky na ručníky.

 

Ložnice lákají k odpočinku svou vlídnou a hřejivou atmosférou plnou dřeva a textilních doplňků v zemitých barvách. Vhodně zvolené osvětlení místností ještě umocňuje kouzelný a vlídný dojem z celého interiéru.