Interiér bytu v novostavbě vytváří neutrální kulisu sbírce pop-artových plakátů

Pavla Kubu
20. Prosinec 2016

Dvoupokojový byt o rozloze 62 metrů čtverečních se nachází v bratislavské novostavbě. Architekti ze studia Archstyl vyhověli přání majitelky a vytvořili jednoduchý a neutrální interiér, který se stal příjemnou neutrální kulisou jasným pop-artovým barvám a fotografiím.

V interiéru převládá bílá barva, kterou najdeme na stěnách i nábytku, a doplňují ji odstíny černé, béžové a šedé. Tuto barevnou paletu příjemně narušuje modrý odstín na závěsech. Kuchyňská linka je provedena v lesku, ostatní povrchy jsou matné. Čisté barevné schéma je obohaceno o jemné dřevěné akcenty, například v podobě výrazného jídelního stolu.

Denní část bytu tvoří kuchyně spojená s obývacím pokojem. Kuchyňské části dominuje linka ve tvaru písmena L s vestavěnými spotřebiči a skleněnou zástěnou. Od zbytku místnosti ji odděluje na míru vyrobený jídelní stůl.

Zařízení obývacího pokoje je spíše strohé, výrazným prvkem je pouze otevřená police v prostoru nad televizí, která slouží jako galerie pro majitelku a její sbírku knih a fotografií. Na podlaze je položen koberec s výrazným geometrickým vzorem.

Ložnice má výrazný obdélníkový půdorys a prochází se skrze ní do koupelny. Právě u vchodu do koupelny je umístěn objemný šatník, který poskytuje dostatek úložného prostoru. Koupelna je vybavena vestavným nábytkem, pračkou a vanou se sprchovým koutem. Vše je provedeno s ohledem na čistotu řešení, která prostupuje celým bytem.