9 stylových nápadů jak vánočně naaranžovat svíčky

Dominika Tesárková
16. Prosinec 2016

Vytvořte si teplou a útulnou atmosféru Vánoc ve vašem obydlí. Svíčky jsou oblíbenou dekorací všech pokojů a bytů. Jednoduše a rychle dokáží navodit příjemné sváteční prostředí. Je mnoho důvodů, proč právě svíčky jsou spojeny s Vánoci. 

 

Symbolizují narození Ježíše-světla světa, nebo Betlémskou hvězdu. Dříve se zapalovala jedna velká svíčka, která hořela celou štědrovečerní noc. V 16. století se začaly umísťovat jako dekorace na stromečku. Ty byly později vyměněny za bezpečnější elektrická světýlka. Jednoduše Vánoce bez svíček nejsou Vánoce.

 

Stačí si jen vybrat z nepřeberného množství různých typů. Jedná se o levnou dekoraci, která dodá elegantní nádech vašemu domovu. Přemění atmosféru schodiště, ozdobí krbovou římsu, sváteční tabuli, stromeček nebo okenní parapet. Na výběr existuje i mnoho různých vůní : dýně, sušenek, perníčků, vanilky, skořice, brusinek a spoustu dalších.

Svíčky jsou skvělým typem na vánoční dárek. Stačí vymyslet a vytvořit nápadité ozdobení a máte dárek, který každého potěší. Na zdobení svíček se mohou vyřádit a realizovat i nejmenší členové rodin.

 

Svíčky za okny symbolizují poselství dobrých zpráv a přátelství. Dalším typem vánoční dekorace jsou adventní svíčky. Svícny se čtyřmi svíčkami mohou mít mnoho originálních podob.