9x nádech rustikálních Vánoc

Janie Ledecká
8. Červen 2018

I když každý rok podléhají Vánoce jiným barevným trendům, staromilci nedají na rustikální klasiku dopustit. Už jen pro ten hřejivý pocit, který ve vás vyvolají vánoční ozdoby po babičce nebo voskovkami ozdobené koule z dílničky vašich ratolestí. To vše v záplavě dřevěných dekorací, omotaných červenými a bílými mašlemi.

 

Červená barva symbolizuje lásku, krev, oheň a teplo rodinného krbu. Zelená je barvou věčného života, obzvláště větve stálezelených listnáčů a jehličnanů jsou považovány za stálé – věčně živé. Věšením dřevěných a sušených plodů, jako šišky, jablka a pomeranče, vzdáváme díky za veškeré jídlo a hojnost, která byla naší rodině po tento rok dopřána.  Výzdobou rodinnými tradičními ozdobami vzpomínáme na předky.

 

Pokud i vy letos toužíte po poklidných Vánocích v přírodních tónech, musíte dodržet jednoduchý vzorec: jehličí + dekor dřeva + červená = Rustikální Vánoce

 

P.S.: Jehličí není nikdy dost!

Upřímně, komu z vás, se při představě dokonalých Vánoc nevybaví praskající krb, velkolepý vánoční stromeček, vůně jehličí, kmitající svíčky a horký punč v dlaních?

Rustikální dekorace můžete pojmout i netradičně - moderně. Možná se Vám zdá, že vyslovení moderní rustikální výzdoby si protiřečí, ale mrkněte na výsledek. Nevypadá vůbec špatně!

Červená je královnou vánoční trikolory. Oživí potemnělé zimní večery, přiblíží toužebné jaro. Podzimní a zimní příroda nám nabízí dost ze svých rudých pokladů. Je jen na vás, kam a jak je umístíte a rozsvítíte tak svou domácnost.

Ať už současná móda v dekorování diktuje lila ozdoby, metalické odstíny nebo experimentování s černými ozdobami, Vánoce jsou jen Vaše. Jestli Vám vykouzlí úsměv tahle nesmrtelná klasika, proč se upínat k nestálým trendům?

A pokud jste zastánci něžnějšího ducha Vánoc, nahraďte živelnou červenou snovou bílou. Zasněží vaše věnce a větvičky, navíc jí budou ohromně slušet veškeré kovové dekorace.

Nezapomínejte na zkrášlení vašich vchodových dveří. Ať ten slavnostní zážitek začíná už hezky po stisknutí kliky!

Tolik odlišných ozdob a dekorů? Nepropadejte panice, pokud je Vaše vánoční výzdoba různorodá. Stačí si zvolit jeden společný prvek, kterým vše propojíte v dokonalý celek. V tomto případě je to již tolikrát osvědčená červená barva.