10 nádherných vánočních perníkových dekorací

Pavla Kubu
7. Prosinec 2016

Pečení medových perníčků patří pro mnohé z nás ke krásným vánočním tradicím. Milují je dospělí i děti a kromě klasických perníčků se dá z těsta vytvořit spousta dalších věcí - třeba vánoční stromeček nebo chaloupka. Perníkové těsto je totiž krásně tvárně a dá se s ním přímo čarovat.

 

Vánoční perníkové dekorace dodají vašemu domovu tu pravou vánoční atmosféru a krásně provoní celý byt. Když do jejich výroby zapojíte celou rodinu, můžete strávit příjemný společný večer a ještě vytvořit něco pěkného. Perníčkovými dekoracemi můžete také obdarovat vaše blízké - vždyť vlastnoručně vyrobený dárek patří mezi ty nejcennější.

 

Inspirovat se můžete v naší galerii, kde najdete nápady na ty nejkrásnější a nejoriginálnější perníčkové dekorace z celého světa.

Tento nádherný perníkový vánoční stromeček budí dojem, že jeho výroba bude složitá. Ale není tomu tak. Je sestaven z perníčků ve tvaru hvězdy, které jsou jednoduše poskládané na sebe. Nazdoben je různými cukrovinkami, bonbony a polevou.

Malé perníčkové domečky jsou krásnou ozdobou svátečního šálku kávy a zároveň chutným dezertem. Překvapte svoje blízké během Vánoc originálním pohoštěním.

Tento půvabný zasněžený domeček je opravdu skvostný a bude skutečnou výzvou pro ty nejzručnější z vás. Podrobný návod k jeho vytvoření i s fotkami postupu najdete na King Arthur Flour.

Netradiční perníková dekorace má podobu karavanu a bude velmi vtipným dárkem pro vaše blízké, kteří milují cestování a třeba zrovna tráví vánoční svátky někde pod palmami. Pokud máte náladu tvořit, koukněte na Sugar & Cloth.

Vytvořte si dvě kouzelné perníkové chaloupky podle návodu blogerky Kirsten Strecker. Jsou jako stvořené pro nezapomenutelné sváteční chvíle a vašemu domovu dodají přímo pohádkovou atmosféru. Velmi originální prvkem jsou okenní rámy ze žvýkačky, takže vaše děti budou mít o důvod více tuto chaloupku milovat.

Tento sladký perníkový betlémek vzdává hold pravému smyslu Vánoc - narození Ježíše Krista. Vytvořte si podobný společně s dětmi, vykrajování figurek z těsta i následné zdobění je bude jistě bavit.

Podle podrobného fotonávodu na blogu Vikalinka si můžete vyrobit svoji vlastní perníkovou chaloupku se střechou ozdobenou obřimi čokoládovými knoflíky a s exteriérem ze slaných tyčinek. Děti vám jistě rády pomůžou a budete mít co dělat, aby jste potřebný materiál uhlídali před jejich mlsnými jazýčky.

Úžasná perníková farma se stájemi, perníkovými zvířátky a s čokoládovou střechou i okenicemi nadchne především děti. V tomto případě lze opravdu jen těžko odhadnout, jak dlouho jednotlivé komponenty odolají běhu vánočního času.

Toto mistrovské dílo bylo vytvořeno s pomocí perníkové formy s již hotovou kresbou, takže proces výroby nebyl tak složitý, jak by se mohlo zdát. Autorka si však pečlivě vyhrála s jeho zdobením a s pomocí různých bonbónků, cukru a polev vytvořila dokonalý efekt kamenné zdi.