10 zajímavých nápadů na zabalení vánočních dárků

Pavla Kubu
2. Prosinec 2016

Vánoce se velmi rychle blíží, a tak je nejvyšší čas začít pomalu připravovat dárky. Zkuste je letos zabalit netradičně a využijte své nápaditosti a kreativity. Sice vám to zabere trochu více času, ale odměnou vám bude obdiv a radost vašich nejbližších. Nevíte jak na to? Inspirujte se v naší galerii.


 

1. Kdo by doma neměl pár zbývajících dílků puzzle, z kterých při nejlepší vůli už žádný obrázek nevytvoří. Zkuste z nich vyrobit originální jmenovky. Puzzle dílky stačí natřít načerno a bílým fixem na ně napsat jméno obdarovaného. Použijte raději jednoduchý jednobarevný balící papír, na kterém zajímavá jmenovka skvěle vynikne.

 

2. Skoncujte s visačkami a identifikujte příjemce přímo na obalu! Jména obdarovaných nemusíte zvýrazňovat a rozbalování dárků se tak promění v zajímavou hru.

 

 

3. K zabalení dárků není nutné používat pouze k tomu určený dárkový papír. Skvěle poslouží i rustikální sáček, který se hodí například k zabalení dobrot ve sklenicích či jiných kruhových předmětů. Nakonec stačí připevnit hezkou jmenovku a vkusně zabalený dárek je na světě!

 

 

4. Využijte svoje výtvarné nadání a vytvořte si svůj jedinečný dárkový papír s nápaditým designem. Namalujte na něho vánoční motivy jako třeba sněhové vločky, věnce, hvězdy a ozdoby.

 

 

5. Obyčejný bílý papír je perfektní pro zabalení sladkých dobrot. Navíc na něm skvěle vyniknou výrazné stuhy a mašle, které můžete doplnit snítkou jehličí. Efektním doplňkem se může stát i lízátko v barevných odstínech Vánoc.

 

 

6. Preferujte balicí papíry s převahou jedné barvy. Na nich nejlépe vynikne nápadná stuha či mašle! Můžete zkusit sladit dárkový papír a doplňky do jedné barvy v několika odstínech. Dárek převažte nápadnou stuhou a ozdobte miniaturní ozdobou. Výsledek bude stát za to a jistě si od přátel a členů rodiny vysloužíte zasloužený obdiv.

 

 

7.  Opravdu originální budete, když zabalený dárek ozvláštníte hvězdou vytvořenou z vánočních barevných světel. Dobře vám při práci poslouží vteřinové lepidlo, kterým žárovky slepíte k sobě do tvaru hvězdy, a tu pak připevníte na barevnou stuhu.

 

 

8. Při balení dárků vám jistě obvykle zbyde mnoho drobných útržků papíru. Nevyhazujte je a zkuste z nich místo toho vyrobit papírové mašle. Použít můžete i staré noviny nebo stránku z oblíbeného časopisu. Na takto dekorovaný dárek obdarovaný jistě dlouho nezapomene.

 

 

9. Tento tip se hodí především pro dárky určené dětem. Potřebujete velká razítka ve tvaru písmen, razítkovací polštářky různých barev a roli obyčejného papíru. Pak již stačí orazítkovat papír počátečním písmenem jména dítěte. Navíc se tak děti mohou i při rozbalování dárků učit abecedu :-).

 

 

10. Balení vánočních dárků neobyčejných tvarů je poměrně složité a ne vždy se vánoční dárek podaří zabalit tak, aby se neprozradil ještě před otevřením. Řešením může být obyčejná červená plechovka, kterou ovážete vánoční mašlí. Hodí se třeba na kosmetické přípravky nebo na šperky.