10 DIY triků pro vaše Vánoce ve zlatě

Janie Ledecká
6. Prosinec 2016

Zlatá barva je o Vánocích tradičně spojována s poslední adventní neděli, tedy Zlatou nedělí. Symbolizuje dar Ježíškovi, který mu byl předán v Betlémě jedním ze tří Králů. Jakožto symbol věčného života, jistoty a zaslíbenosti. Sebevědomě doplňuje klasickou kombinaci červené a zelené barvy. Dodává dekoracím a interiéru lesk luxusu. Inspirujte se našimi tipy k vytvoření pozlacené vánoční nálady i u vás doma. Postačí zaskočit do papírnictví či výtvarných potřeb a zakoupit zlatý prášek, flitry, šupiny a zlatou barvu (v láhvi, ve spreji).

 

Nebo si odlehčete od vánočních příprav a vyberte si z již hotových dekorací, kterých je dnes na trhu, naštěstí, nepřeberné množství.

Proč to nepojmout přímo velkolepě? Na stromeček není potřeba dalších ozdob. Vše už je dokonalé.

Polystyrenové koule ( různých průměrů) zakoupíte v každých výtvarných potřebách, stejně jako zlaté připínáčky na nástěnku. Výsledný efekt je ohromující a nerozbitný! Což ocení hlavně domácnosti s dětmi či mazlíčky.

Svědomitou kombinací umělých bílých květů se zlatým detailem a pozlacených dekorací docílíte touženého "Wau" každého hosta u Štědrovečerní tabule.

I když pro mnohé zlato převážně znamená synonymum pro luxus, můžete využít i jeho něžné povahy v kombinaci s bílou stuhou a věncem z rozmarýnu.

Klasika, která vás nikdy nezklame. Černá, bílá a zlatá. Až je každému líto dáreček rozbalit.

Ve výtvarných potřebách a papírnictvích najdete i plastové kužely, které můžete natřít lepidlem a obalit ve zlatých šupinách. Nebo improvizujte a vytvořte si kužel sami doma z tvrdého papíru.

Minimalistickým Vánocům budou slušet pozlacené větve listnatých stromů.

Vaši kreativitě se meze nekladou. Ještě se nemusíme brodit závějemi sněhu, a tak nebude problém najít podzimní listí. Vylisujte ho v papírových listech a nastříkejte zlatým sprejem. Co říkáte?

Když vypadají fantasticky pozlacené větve i samotné listí, nesmíme zapomenout na šišky!

Vlastnoruční zkrášlení vánočních baněk rozhodně udělá mnohým radost i jako dárek. Použijte speciální lepidlo, šablonu, do které si vystřihnete požadovaný symbol a zasypte zlatým práškem.

Komu chybí indiánské léto, neváhá ani o Vánocích. Něžné ptačí peří obarveno a oblepeno zlatými flitry  vám vyrazí dech.