Dejte Vánocům šmrnc tou správnou dekorací

Anna Dlouha
19. Prosinec 2016

Pokud jste s vánoční výzdobou takřka hotovi a chybí Vám pouze doladit detaily, zkuste se inspirovat dnešním článkem, jistě Vám některá z našich rad přijde k duhu.


Vánoční svíčky 

 

Svatá Barbora už vánoční světlo přinesla a je pouze na Vás, zda ho ve svých domácnostech uchováte. Vhodnou cestou, jak toho můžete docílit, jsou svíčky, lucerničky a světýlka. Ať už se tedy rozhodnete pro jakoukoliv z variant, dnešní zásobený trh splní takřka všechna Vaše přání.

Dobroty, které potěší nejen chuťové buňky.

 

Možná si to ani neuvědomujete, ale krásně vyzdobené cukroví dokáže v interiéru zastat funkci vánoční dekorace. Kromě toho, že upečení jelínci , sněhuláčci, vločky i srdíčka krásně vypadají, provoní Vám také celou místnost. Navíc naservírování perníčků a jiného cukroví ponouká k tomu, abyste zvolili vhodný typ nádobí. Talíře či servírovací set s vánočním motivem povýší vánoční mlsání zase o level výše.

Cililink!

 

Pokud by Vám něco nemělo doma chybět, tak je to určitě zvoneček. To, aby Vám Ježíšek, až složí dárky, mohl dát vědět, že už u Vás byl.

Dekorační interiérové sklouznutí

 

To, že sáňky slouží hlavně jako zábava pro malé i velké, je fakt. Vánoční sáňky se však dají použít také v interiéru. Umístěním tradičních sáněk do prostoru můžete vykouzlit odkladnou plochu třeba pro Ježíšovu nadílku. Sáňky se však samozřejmě dají koupit také ve zmenšené podobě, s jejich umístěním do prostoru si tak nemusíte lámat hlavu, vejdou se totiž skoro všude.

Víly vily věnce

 

Vánoční věnce na tisíc způsobů jsou jednou z nejvděčnějších dekorací. Jejich obrovskou výhodou je totiž možnost zhotovit je dle aktuální nálady. Kdo má rád jehličí, může mít věnec z jehličí, milovníci sladkého si ho mohou vyrobit z laskomin a fanoušci minimalismu mohou sáhnout po jednoduchém věnci z proutí, slámy či větviček.

Křišťálové ozdobičky

 

Zakrátko nastane čas, kdy se zelené větvičky vánočního stromečku začnou zdobit barevnými kouličkami a střapatými řetězy. Přestože jsou barevné prvky na stromečku kouzelné, co to zkusit trochu jinak. Ozdoby z čistého skla se na stromku budou vyjímat jedna báseň.

Matička příroda na návštěvě u Vás doma

 

Vedle již zmíněné dekorace nyní uvádíme tu, která nestojí vůbec nic, je všude k dostání a svou službu udělá také - řeč je o jehličnatých větvičkách. Můžete je naaranžovat do vázičky či z nich udělat věnec. Volbou této dekorace provoníte domácnost, a navíc si do interiéru vtáhnete kousek přírody. 

 

TIP! Pro navození maximálně vánočního efektu můžete zelené větvičky nasprejovat umělým sněhem ve spreji.