3x návod na jednoduchou vánoční výzdobu

Anna Dlouha
17. Prosinec 2016

Vánoce se blíží mílovými kroky a my Vás neustále zásobíme nejrůznějšími tipy, triky, nápady a návody, jak Vaši vánoční domácnost dovést k absolutní dokonalosti. Další možnost, jak si můžete své bydlení naladit na vánoční vlnu, si pro Vás připravila paní Petra Škrabáková (prosikulky.cz)

Vánoční výšivka 

 

Vyšívané obrázky jsou záležitostí starou několik desítek let. Šikovná paní Petra vybočila ze série vyšívaných čajových konviček, podšálků a jelenů a přiklonila se k návrhu zpracovávajícímu vánoční tématiku. Navíc návrh nastavila na takovou úroveň, že jej zvládne každý!

 

Na výrobu budete potřebovat: Různobarevné látky (min 3), bavlnky, šití, nůžky.

 

Postup: Z látky si vystřihněte vánoční motiv. Můžete zvolit obdobný motiv jako paní Petra, tedy stromeček a vánoční závěj, nebo můžete zkusit něco jiného (hvězdičku, andělíčka, dáreček aj.) Nyní si motiv vystřihněte a přichyťte jej špendlíky k hlavní látce a obšijte. Kromě přišívání si však obrázek můžete zpestřit také vyšíváním. Vedle přišitého stromečku se budou moc hezky vyjímat např. vánoční hvězdičky a měsíček.

Vánoční věnec 

 

Věnec, jako jeden z hlavních symbolů Vánoc, zdobí nejednu domácnost. Pokud ještě žádný nemáte, přinášíme Vám jeden z nápadů, jehož použitím docílíte nádherného věnce jedna dvě.

 

Na jeho výrobu budete potřebovat: Větvičky, drátek, mašličky, šípky (či jinou přírodninu).

 

Postup je pak jednoduchý. Z drátku si vytvoříte středovou obruč, kolem které začnete klást a postupně stáčet větvičky jehličnanu (můžete kombinovat i několik druhů jehličnatých větviček, věnec bude pestřejší). Takto zhotovenou konstrukci můžete upevnit buď tavnou pistolí anebo další drátkem/provázkem. Do zeleného věnce nyní zapíchejte šípky, šištičky a cokoliv, co si budete jen přát. Nyní stačí zavěsit. Výhodou tohoto věnce je, že Vám poslouží jak v exteriéru (ozdoba vchodových dveří), tak v interiéru (jehličí provoní místnosti).

Vánoční hvězda 

 

Vánoční korunku dodáte interiéru za pomocí vánoční hvězdy. Paní Petra Vám to usnadnila a připravila si pro Vás VIDEO-NÁVOD. Vánoční hvězdu si tak můžete zhotovit jedna dvě.