Netradiční plstěné ozdůbky na Váš stromeček

Anna Dlouha
29. Listopad 2016

Zdobení stromečku je s postupujícími dny stále více aktuálním tématem. Přestože již některé smrčky/jedle/borovice zdobí domácnosti, mnoho z nich teprve na svou velkou chvíli čeká, a je jedno zda u Vás na balkóně, nebo ještě v obchodě.


Přestože jsou stromky nádherné již samy o sobě, vánoční čas ponouká k jejich zdobení. Zelené větvičky se tak brzy obalí střapatými barevnými řetězy a ozdobami všech tvarů i barev. Skleněné bambulky jsou sice na stromečku nenahraditelné, můžete je však doplnit něčím jiným. Co třeba ozdůbkami z plsti? Návod na netradiční bambulky si pro Vás připravila paní Petra Škrabáková (prosikulky.cz).

Na výrobu plstěných bambulek budete potřebovat? Šitíčko, nůžky, plstěnou látku, na složitější verzi korálky/nažehlovačky.

 

Návod: Vezměte k ruce plsť, nakreslete si na ni Vámi požadovaný tvar ozdoby (kolečko, čtverec, kosočtverec aj.) Na jednu ozdobu budete potřebovat dvakrát tentýž tvar. Takto připravené díly k sobě sešijte. Před úplným sešitím, vycpěte bříško ozdůbky např. vatou. Došijte.

 

Nyní zbývá přidat očko na zavěšení, možno použít také běžné háčky na stromeček. Zde končí základní práce! Kdo by si chtěl s ozdůbkami pohrát, může na ně vyšít vánoční tématiku (př. vločky, sněhuláčky aj.), opatřit je nažehlovačkami, nebo je pošít korálky a kamínky.

 

Zbývá pouze pověsit! :)